Care sunt cele mai atractive destinatii de city-break din Romania

foto-deschidere-piata-unirii-cluj-napocaCei mai multi romani isi planifica o vacanta de tip city-break pentru perioada urmatoare, este concluzia unui studiu realizat in luna noiembrie de platforma de rezervari hoteliere HotelGuru.ro. Spre deosebire de anii anteriori, cand procentul celor care intentionau sa plece intr-un city-break in Romania era mult mai mic, anul acesta, aproximativ 35% din respondenti au declarat ca intentioneaza sa plece intr-un city-break pe teritoriul Romaniei.

Aproximativ 70% din respondentii care au participat la studiul realizat de platforma HotelGuru.ro planuiesc sa plece intr-un city-break atat in Romania, cat si in strainatate. Perioada sarbatorilor de iarna si a concediilor se apropie, iar multi din romani se gandesc la vacanta. Pentru aproximativ 43% din romani pe lista destinatiilor favorite pentru petrecerea unui city-break se afla orasele din strainatate, precum Praga, Barcelona si Roma.Sibiu, Brasov, Sighisoara si Cluj,  destinatiile preferate de romani

Surpriza studiului vine din numarul mare de romani care isi doreste sa petreaca un city-break in Romania, in perioada urmatoare. Aproximativ 35% din romani prefera Romania ca destinatie de city break. Dorinta de a cunoaste mai bine tara, siguranta, preturile accesibile si frumusetea peisajelor se afla printre principalele motive pentru care Romania prezinta interes in ceea ce priveste calatoriile de cateva zile. In opinia romanilor, vacantele in Sibiu, Brasov, Sighisoara si Cluj rivalizeaza cu cele oferite de marile capitale europene. In schimb, Baia Mare si Bucuresti se numara printre orasele care nu impresioneaza turistii romani in mod deosebit.

Studiul mai arata ca romanii care aleg sa petreaca o vacanta in tara sunt in mare parte multumiti de serviciile oferite de hoteluri, resturante si atractii turistice. Regiunile care au impresionat din acest punct de vedere sunt Transilvania, Maramures si Dobrogea.

Bugetul considerat rezonabil pentru un city-break in Romania

Peste jumatate din respondeti au spus ca bugetul alocat unei vacante de tip city-break in Romania este sub 600 lei. Pentru 36,1% dintre romani, bugetul alocat se incadreaza intre 600 si 1000 lei. Totusi, 25,4% din romani nu stiu inca daca isi vor planifica o vacanta pentru urmatoarea perioada. Motivul principal invocat este lipsa banilor. Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.765 de respondenti din Romania, in perioada 25.09.2016 – 06.11.2016.

Text: Oana Baltoc