Catena te asteapta la vernisajul expozitiei si lansarea albumului de sculptura “Alexandru Gheorghita”

ALEXANDRU GHEORGHITA ArboreFundatia Fildas Art si Muzeul National al Taranului Roman, in calitate de organizatori, Farmaciile Catena, in calitate de sponsor al evenimentului, si Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania va invita in perioada 14 martie – 6 aprilie 2013 la Expozitia de sculptura “Alexandru Gheorghita”. 

In sculptura lui Gheorghita, dupa cum spune si criticul de arta Pavel Susara, se reunesc doua componente: pe de-o parte memoria profunda a cioplitorilor anonimi, a acelora care au trait intr-o adevarata comuniune cu lemnul si cu piatra, dincolo de experientele cotidiene, exterioare si strict utilitare, si, pe de alta parte, redefinirea formei si reinterpretarea spatiului, asa cum se regasesc ele in viziunea si, deopotriva, in posteritatea lui Constantin Brancusi.

Asadar, sunteti asteptati sa faceti cunostinta cu un univers nou, care vi se va deschide primitor, unul al formelor, aspiratiilor si semnificatiilor. Expozitia ramane deschisa pana pe data de 6 aprilie 2013, putand fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 10:00 – 18:00.

 

Vezi video!

Adresa:

Muzeul Taranului Roman, 

Soseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucuresti. (Intrarea din spatele muzeului, prin Strada Monetariei)

Alexandru Gheorghita harta expozitie

 

Text: Ruxandra Raica