Moisture Sandwich, noua tehnică de îngrijire a tenului

O nouă tehnică de îngrijire a tenului câştigă din ce în ce mai mult teren în rândul publicului și al specialiștilor din industria de înfrumusețare. Este vorba de Moisture Sandwich (sandivișul de hidratare), o procedură dovedită a avea o eficiență ridicată în special odată cu sosirea anotimpului rece. Iată în ce constă această tehnică.

”Sandvișul de hidratare, în termenul original Moisture Sandwich, este o tehnică nouă de îngrijire a pielii, care constă în aplicarea, în straturi succesive, a produselor potrivite, în ordinea potrivită. Rezultatul constă într-un ten strălucitor, hidratat și, mai ales, foarte sănătos. Este o tehnică foarte potrivită pentru această perioadă a anului, după expunerea la soare, apa de mare, vânt”, spune Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională.

Iata care sunt pașii tehnicii Moisture SandwichPasul 1. Spray cu textură apoasă

Începem prin a aplica, pe tenul deja curățat, un spray cu o textură apoasă. Ori, putem aplica o loțiune tonică prin tapotare. Putem folosi un spray cu apă termală pentru față și corp care sigilează umiditatea pentru a menține pielea hidratată pe parcursul întregii zile, redându-i suplețea și confortul.

Pasul 2. Fiole cu acid hialuronic

Stratul următor trebuie să fie tot o soluție apoasă. Aplicăm, de preferat, o fiolă cu acid hialuronic. Ea trebuie să pătrundă cât mai adânc în piele, dar să rămână și la suprafață pentru că e necesară acea sigilare care să mențină hidratarea la nivelul pielii. Întotdeauna folosim toată fiola. Ea este dozată în așa fel încât să fie aplicată integral pe față, gât și decolteu.

Farmacistii Catena recomanda LA CABINE – fiole concentrate cu 5 tipuri diferite de acid hialuronic pur care hidrateaza pielea, umple ridurile, restructureaza epiderma, repara celulele afectate de efectele nocive ale soarelui si confera volum pielii mai mature.

Dacă tenul e foarte deshidratat, putem aplica chiar și trei fiole. Ne uităm însă la texturi. Prima oară aplicăm fiola cea mai apoasă, apoi trecem la fiole cu texturi din ce în ce mai consistente. Între straturi, aplicăm întotdeauna spray-ul cu textură apoasă care ajută la buna absorbție a fiolelor.

Pasul 3. Serum 

Următorul pas constă în aplicarea serumului. Aplicăm tot un ser cu acid hialuronic lipozomal. Masăm foarte bine, așteptăm câteva secunde, iar apoi venim din nou și aplicăm fie spray-ul apos, fie loțiunea tonică..

Farmacistii Catena recomanda Ser cu Acid hialuronic de la Skin Republic este un ser super hidratant, cu acid hialuronic 1%, ce hidrateaza pielea uscata. 

Pasul 4. Uleiul pentru sigilare

Un produs cheie în sandvișul de hidratare este uleiul. Atenție, nu folosim uleiul dacă avem tenul gras! În acest caz, putem folosi o cremă cu o textură mai ușoară. După ulei venim din nou cu spray-ul cu textură apoasă.

Un extract special de trandafir promovează activitatea metabolică în celulele pielii și îmbunătățește astfel procesele naturale de regenerare.

Farmacistii Catena recomanda Cosmeticele Naturalis cu apa si ulei de trandafir catifeleaza pielea, lasand tenul revitalizat si ferm.

În același timp, extractul întărește bariera protectoare a pielii și protejează pielea de radicalii liberi și de îmbătrânirea pielii din mediu. În plus, neregularitățile în nuanța pielii sunt uniformizate. Pielea pare mai calmă, iar nuanța pielii pare uniforma.

Pasul 5. Cremă de hidratare cu vitamine

Pasul final este de aplicare a unei creme de hidratare care să conțină și vitamine. Asigură hidratarea de care are nevoie pielea prin întărirea barierei pielii și previne apariția zonelor strălucitoare.

“Dr Babor Protecting Balm este un balsam protector pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cel sensibil. Conține factor 50 de protecție împotriva razelor UVA/UVB/lumină albastră. Stimulează mecanismul propriu de regenerare a pielii și previne îmbătrânirea foto”, adaugă specialistul.

Pasul 6.  SPF ziua, mască de hidratare seara

Dacă este zi, nu uităm să aplicăm și SPF-ul. Dacă este seară, recomandarea este să sigilăm tot ce am aplicat cu ajutorul unei măști de hidratare.

Farmacistii Catena recomanda Skin Republic Masca de fata tip servetel cu infuzie de Colagen.

Foto Shutterstock