Ce înseamnă când visezi apă

apa in vis

Ce înseamnă când visezi apă? Află cum poți interpreta acest vis și ce îți dezvăluie. Astfel de imagini cu apă în vis văd multe persoane în timpul somnului. Unii visează că se îneacă, alții că plutesc pe apă sau că înoată, etc.

Interpretarea visului în care apare apa se poate face pornind de la context, persoană și stare emoțională. În cele mai multe situații acest vis te ajută să conștientizezi stări emoționale și cauze.

Îți aducem câteva idei despre cum poți interpreta dacă ai văzut apă în vis pentru că poate însemna ceva atât pozitiv, cât și negativ.Semnificații pentru apă în vis

În general, apa simbolizează purificarea, curățarea, dar în vis, reprezintă latura subconștientului. Sunt multe persoane cărora le apare apă în vis tocmai pentru că este strâns legat de viața de zi cu zi.

Iată câteva dintre cele mai des întâlnite imagini cu apă în vis și semnificația lor:

1.     Apă în vis – lină vs. învolburată

Dacă îți apare apă în vis sub forma unui lac și care îți oferă stare de relaxare, liniște, atunci asta este și starea ta sufletească, de liniște iar corpul tău este relaxat.

În sens opus, vezi apă în vis cu valuri sau învolburată. Apa învolburată semnifică schimbarea pe care trebuie să o faci pentru rezolvarea problemelor. Valurile sunt stresul, dezechilibrul din viața ta. Dacă în vis, tu domini valurile, atunci e semn bun, ai soluții pentru tot ce se petrece în viața ta.

Chiar dacă te simți copleșit/ă de griji, ține minte că totul are un sfârșit iar apele se vor liniști la un moment dat.

2.     Ce înseamnă când visezi apă – inundație

Inundația poate reprezenta o schimbare majoră în viață cu un impact emoțional copleșitor. Este o „inundație” a stărilor emoționale.

Dacă vezi apă în vis sub forma unei inundații, poate fi vorba și de o curățare, o purificare. Un astfel de vis, vine să-ți spună că este cazul să te „cureți”.

Analizează starea ta emoțională și desprinde-te de tot ce aduce emoții negative chiar dacă înseamnă despărțiri dureroase.

3.     Apă curgătoare în vis

Dacă îți apare apă în vis sub forma unui râu, cascadă sau izvor, toate înseamnă „a nu sta pe loc”.

Este mesajul că nu trebuie să stai pe loc ci să înaintezi, să te eliberezi de ceea ce te ține pe loc, în viața reală.

4.     Ce înseamnă când visezi apă murdară

În acest caz, dacă vezi apă în vis, murdară, este semn că te afli într-un loc nedorit, că încerci să scapi dintr-o situație „murdară”.

Simți că te pierzi și tocmai de aceea, un astfel de vis este legat de o stare de anxietate sau pierdere spirituală.

Să vezi apă în vis, noroioasă, poate însemna și că te frământă sentimente de vinovăție sau frică, ceea ce îți creează un zid și nu-ți permite să ajungi la ce îți dorești.

În polul opus, apa limpede înseamnă puritatea și liniștea minții și a sufletului.

5.     Vis în care te îneci

Interpretarea nu e tocmai simplă. Poate însemna un cumul de emoții intense pe care nu le poți gestiona, simți că te „îneci”.

Poate fi vorba și de sentimentul de lipsă a controlului în viață, neajutorare, neputință. Este avertismentul că ai nevoie de o pauză. În toată agitația asta nici nu vei face față, indiferent despre ce este vorba.

Dacă scapi cu bine din această apă în vis, înseamnă că vei găsi soluții și până la urmă totul se va liniști.

Interpretarea a ceea ce înseamnă când visezi apă poate fi puțin mai grea, dar dacă acorzi atenție contextului și stărilor emoționale, reușești să faci legăturile cu viața reală.