Ce inseamna daca visezi fluturi?

In mitologia si legendele lumii fluturii simbolizeaza transformarea, metamorfoza, libertatea, purificarea, speranta si reinvierea, nu de putin ori sufletul fiind astfel reprezentat, in special la vechii greci, dar si in crestinismul timpuriu. Chinezii considera ca fluturii sunt prevestitori ai fericirii si iubirii si aduc noroc daca sunt vazuti in timpul zilei, insa, pe de alta parte, mare parte a europenilor atribuie fluturii mortii. In credinta indiana, fluturele reprezinta culoarea vietii, schimbarea, bucuria si se credea ca daca-i impatasesti o dorinta acesta ti-o indeplineste. Atunci cand apar in vis, fluturii prevestesc, in majoritatea cazurilor, situatii bune. Fluturii din vis sunt simbolul intuitiei si anunta schimbarea, evolutia, nevoia de aventura dar si de stabilitate. Pentru o interpretare cat mai exacta este important de retinut ipostaza in care apare fluturele si culoarea sa.Ce inseamna daca visezi flori?

Interpretarea visului in care apar fluturi

 • Fluturele mare si frumos care apare in vis este simbolul aprecierilor pe care le primesti sau le vei primi de la oamenii din jurul tau. Demonstreaza dorinta ta de afirmare si capacitatea ta de a face fata schimbarilor. Acest simbol apare cu precadere persoanelor care isi doresc evolutie personala sau profesionala.
 • Fluturele mic, desi nu este un semn rau, trebuie interpretat ca o atentionare a faptului ca poti mai mult. Te poti bucura de evolutie, de libertate si de apreciere, insa trebuie sa-ti doresti mai mult, sa fii mai insistenta in realizarea dorintelor tale.
 • Fluturele care zboara in visul tau, simbolizeaza dorinta de aventura sau atesta ca esti o persoana superficiala si indiferenta la majoritatea situatiilor din viata ta. Nu esti statornica, te ascunzi de probleme, fugi de responsabilitati si, din aceasta cauza, treci continuu prin mici schimbari in viata ta. In anumite interpretari onirice se crede ca daca visezi un fluture sau mai multi care zboara inseamna ca nu esti o persoana de incredere, ci iti place sa flirtezi si sa socializezi peste masura.
 • Fluturele care este asezat pe un obiect din visul tau reprezinta dorinta ta de stabilitate pe care o poti avea pe mai multe planuri. Poate fi vorba de dorinta unei relatii stabile sau de dorinta unui camin sau a unui loc de munca care sa-ti ofere incredere.
 • Daca visezi un fluture asezat pe o floare este posibil ca in realitate sa traversezi niste etape nesigure in relatia de cuplu. Partenerul tau s-ar putea sa nu fie convins de sentimentele pe care ti le poarta.
 • Fluturele prins in plasa care-ti apare in vis simbolizeaza teama ta de a-ti pierde libertatea. Este posibil ca in realitate sa fii la inceputul unei relatii de dragoste sau sa fi fost ceruta in casatorie si sa te temi de consecinte, prin prisma libertatii tale. Un loc de munca nou sau o avansare profesionala iti poate crea in subconstient aceasta frica.
 • Daca visezi ca se aseaza pe tine mai multi fluturi este un semn bun ce simbolizeaza ca treci printr-o perioada cu multe schimbari benefice. Apar oportunitati noi pe toate planurile si este important sa stii sa le gestionezi pentru ca va trebui sa iei decizii importante. Visul anunta, de asemenea, o perioada buna pe plan sentimental, atat in relatia de cuplu cat si in relatia cu prietenii si familia, anunta bucurii, impliniri si liniste. Vei depasi obstacolele si vei crea ordine in haosul din viata ta cu care te-ai confruntat pana acum.
 • Daca in vis te feresti de un fluture inseamna ca in realitate urmeaza o perioada benefica si ca vei reusi sa rezolvi problema sau conflictul care te macina in prezent.
 • Fluturii foarte colorati din visul tau sunt simbolul creativitatii tale si prevestesc o etapa buna in viata ta, posibil pe parte profesionala sau sentimentala.
 • Daca visezi un fluture care zboara in jurul unei lumini inseamna ca in realitate te vei bucura de succes si apreciere, fiind considerat un vis bun.
 • Daca visezi ca te transformi in fluture inseamna ca in realitate treci printr-o adevarata metamorfoza si esti dispusa sa lasi in spate tot ceea ce simti ca nu te mai reprezinta. Vrei sa schimbi aspectele urate si negative ale caracterului tau si sa-ti insusesti noi calitati.
 • Daca visezi un fluture mort nu este un vis bun. Prevesteste un pericol in viata ta sau, intr-o interpretare mai pozitiva, anunta ca vei trece printr-o dezamagire, o deziluzie foarte mare.
 • Daca in visul tau omori un fluture inseamna ca in viata reala nu-ti doresti sa evoluezi, visul simbolizand refuzul oricaror schimbari care apar in viata ta.
 • Visul in care te vezi asezand un fluture pe un obiect are o interpretare sexuala, simbolizand o restrictie sexuala cu care te confrunti in realitate.
 • Fluturele alb este un simbol bun, prevestind sanatate, iubire, libertate, bucurie si viata lunga.
 • Fluturele negru are o simbolistica negativa fiind interpretarea nenorocirilor si a mortii. In general fluturii in culori inchise primesc semnificatii negative.
 • Fluturele galben simbolizeaza boala si paguba financiara.
 • Fluturele rosu simbolizeaza sanatatea si iubirea.

Iata ce inseamna daca visezi gandaci! Click aici!

Text: Madalina Manole