Ce predicţii au făcut şamanii pentru anul 2020

Ca în fiecare sfârşit de an, şamanii peruani au făcut tradiţionalul ritual pentru a afla ce se va întâmpla anul următor. Potrivit acestora, Donald Trump nu va fi reales preşedintele SUA. Ca de fiecare dată, șamanii privesc către cei mai puternici oameni ai lumii și încearcă să prezică ce va aduce anul care vine.

Pentru ritualul desfăşurat în Lima, şamanii au folosit fotografiile liderilor mondiali şi susţin că 2020 va fi un an paşnic. Pe lângă predicţiile despre Donald Trump, Vladimir Putin, Evo Morales ş.a, şamanii organizează acest ritual pentru a cere zeilor pace şi linişte mondială.

Pentru 2019, şamanii peruani spuneau că vor exista numeroase dezastre naturale în lume, precum cutremure şi erupţii vulcanice. De asemenea, au prezis îndepărtarea de la putere a lui Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei.Ritualul anual al şamanilor

Un astfel de ritual are mare trecere şi printre peruanii zilelor noastre, iar rugăciunile şi prezicerile şamanilor sunt ascultate cu mare interes de toţi cei care vor să ştie din timp ce le rezervă viitorul. Românii apelează la terapia prin şamanism, pentru a se vindeca de boli, de frici, depresie sau ca să scape de vicii.

În Peru, magia folosită astăzi de vrăjitori, şamani şi clarvăzători este prezentă încă din vremea incaşilor, civilizaţie precolumbiană apărută în munţii din Peru încă din anul 1200.

Text: Bettina Cristea

Sursa foto: Digi24