Ce spune machiajul despre tine?

shutterstock_21360562Ce spune machiajul despre tine?Adevarul este ca spune o multime de lucruri! Ne facem o impresie despre cineva intr-un interval de 10 secunde de la primul contact vizual. Aceasta impresie este in mare parte bazata pe aspect si nu se schimba foarte usor.

Am analizat cele mai comune stiluri de make-up si am aflat ce fel de femei le folosesc. Pentru ca recunosc ca primele impresii lasate asupra celui cu care te vezi conteaza foarte mult, m-am gandit sa fac o lista cu tipurile de make-up care lasa o impresie buna.

Buzele sunt cele mai importante detalii faciale atunci cand vine vorba de prima intalnire.  

  • Buzele rosii

Femeile care isi coloreaza buzele cu o nuanta indrazneata de rosu sunt niste femei senzuale, sexy, indraznete si increzatoare in fortele proprii. De asemenea, femeile care opteaza pentru rujul rosu au mai multe sanse de a se face remarcate in cariera, potrivit unui sondaj realizat pe un esantion de 3.000 de femei. Se pare ca buzele rosii au puteri miraculoase in ceea ce le priveste pe reprezentantele sexului frumos, deoarece aceasta culoare le ofera sentimentul de control asupra actiunilor pe care le fac.

  • Buzele roz

Femeile care apeleaza la culoarea roz a buzelor sunt vesele, copilaroase si visatoare. Aceasta culoare indica fericire, dar si faptul ca realitatea este prea dura ca sa fie traita ca la carte. Acest tip de ruj transmite un mesaj de romantism si dragoste de viata si este specific femeilor practice.

  • Buzele in nuante nude

Femeile care apeleaza la rujurile in nuante nude iubesc lucrurile simple si nu le place sa fie implicate in situatii complicate. Mai mult de atat, se pare ca reprezentantele sexului frumos care opteaza pentru nude lips sunt foarte increzatoare in ele si extrem de stabile din punct de vedere emotional.

  • Culori inchise

Iubitoare si la granita dintre afirmare si timiditate – acestea sunt cuvintele care le descriu cel mai bine pe femeile care se dau cu ruj visiniu, mov, ciocolatiu. Cu toate acestea, nuantele inchise pot vorbi si despre o femeie cu picioarele pe pamant care se accepta asa cum este cu adevarat.

Ochii, fereastra catre sufletul tau

  • Smokey Eyes

Femeile care sunt adeptele machiajului de tipul smokey eyes sunt in realitate niste femei misterioase, carora le place sa fie descoperite incetul cu incetul. Se pare ca cercetatorii sunt de parere ca acest machiaj tradeaza, de fapt, o femeie cu un bun simt al sexualitatii proprii, dar si cu o putere interioara mare.

  • Ochi de pisica

Acest aspect clasic al ochilor nu este pentru toata lumea, deci, daca il porti, te poti considera o femeie norocoasa deoarece numai femeile increzatoare in fortele proprii si in forta de seductie il poarta. Si, dupa cum stie toata lumea, increderea este supersexy la o femeie, deci nu este de mirare ca agenda ta este plina ochi de tot felul de intalniri. In fond si la urma urmei, “ochi de pisica” este un machiaj extrem de sexy, care evidentiaza foarte bine privirea. Femeile care prefera acest tip de make-up sunt cele care stiu ce li se potriveste cel mai bine indiferent caeste vorba despre viata personala sau cea profesionala, si tocmai de aceea il poarta cu mandrie in orice ocazie.

  • Fard de ploape in culori pastelate

Fardurile de pleoape sunt cu siguranta un element al machiajului ce capteaza privirea, si tocmai de aceea este folosit numai de catre femeile carora le place sa fie mereu in centrul atentiei. Adeptele acestui stil de make-up sunt pline de viata si inconjurate mereu de prieteni. Le place agitatia si sa fie complimentate. Nuantele combinate in zona ochilor sunt menite sa atraga atentia, iar acest lucru denota incredere in fortele proprii.

 

Text: Andreea Popescu