Află ce tip de ten ai și cum trebuie el îngrijit

Înainte de a alege orice produs de îngrijire există un lucru simplu pe care trebuie să-l facă orice femeie: să-și cunoască bine natura pielii (grasă, uscată, neutră).

Altfel, prin tratamentele pe care le faceți riscați să ajungeți la un rezultat invers celui dorit. 

Gama Rilastil Daily Care se adreseaza tuturor tipurilor de piele, chiar si pentru cele foarte sensibile
Să eliminăm mai întâi cauzele erorilor

Prima cauză: femeile sunt adesea inselate asupra naturii pielii lor din cauza micilor anomalii. De exemplu, aveți nările adesea lucitoare, expuse punctelor negre, porii dilatați. Trebuie să trageți concluzia că pielea este grasă? Se poate ca ea să fie foarte uscată, și seboreea s-a localizat doar pe nări. Aplicând pe tot obrazul astringentele de care are nevoie numai nasul, veți compromite grav starea epidermei.

A doua cauză: pielea își schimbă natura. Această schimbare se poate face pe nesimțite sub influența unui nou regim alimentar, unei boli, vârstei, climatului, după cum, de asemenea, ea poate fi definitivă sau trecătoare…. De exemplu la sporturile de iarnă, sub influența frigului, aproape toate epidermele devin uscate și au nevoie de substanțe grase. Pe câtă vreme în țările calde, pielea uscată are tendința de a deveni grasă și are nevoie de loțiuni tonice, care să o împrospăteze… Dacă faceți cură de slăbire printr-un regim lipsit de orice grăsime comestibilă, așteptați-vă la o modificare a epidermei.

Atenție: nu confundați pielea umedă (transpirația obrazului) cu pielea grasă (eliminare de seboree).

Strălucitoare, dar nu grasă!

1. Proba hârtiei de mătase
Aplicați dimineaţa, înainte de a va face toaletă, o hârtie subțire, în așa fel încât să acoperiți obrazul, cum ați face cu o mască; apăsăți-o pe epidermă la frunte, pe obraji, la tâmple, bărbie, timp de câteva minute. Apoi lăsăți-o jos și priviți-o cu atenție; dacă pielea este grasă, foaia va fi pătată și translucidă, cu pete mult mai accentuate. Dacă pielea este normală, hârtia va prezența câteva urme ușoare de grăsime, dar puțin accentuate… Dacă pielea este uscată, foaia nu va fi deloc schimbată. În sfârșit, dacă epiderma prezintă anomalii, locuri grase și locuri uscate, coala de mătase vi le va arăta ca un negativ fotografic; veți ști astfel, exact, diferitele puncte pe care trebuie să le tratați cu astringent sau cu lapte.

2. Proba talcului
Dimineață, la sculare, sau seara, târziu (după o zi foarte agitată), pudrați-vă foarte repede și foarte mult obrazul cu pudra de talc obișnuită din următoarele două motive: mai întâi fiindcă ea este colorată în același ton cu epiderma și deci puțin vizibilă, și apoi fiindcă este foarte fină, foarte aderentă.

3. Proba oglinzii
Prin studiul atent al aspectului pielii veți învață să-i cunoașteți natura. Există oglinzi care măresc puternic, și de care are neapărată nevoie o femeie cu grijă la frumusețea ei. Oglinda care mărește trebuie completată cu un sistem mobil de luminare (printr-o lampă electrică puternică) încât să poată lumina pieziș. Relieful pe care-l observați, natura ridurilor care apar, dezvăluie starea grasă sau uscată.

Semnalul ridurilor

Să luăm ridurile: sunt distanțate între ele, adânci, rotunjite? Pielea voastră este grasă. Sunt fine, apropiate, asemănătoare unei hârtii șifonate? Atunci pielea este uscată. Relieful pielii grase (luminate oblic) pare asemănător cu coaja unei portocale mari: el este noduros și prezintă mici “găurele” din loc în loc: sunt punctele negre, porii dilatați. Relieful pielii uscate (tot în lumina oblică) este cojos, scorțos, mai curând asemănător cu scoarța de stejar sau cu o mătase creponată; putem vedea, celulele uscate gata să se cojească și imperceptibilele zig-zaguri ale capilarelor.

Rilastil Hydrotenseur este o linie de produse dermato-cosmetice special conceputa pentru prevenirea si atenuarea ridurilor care apar in mod firesc pe masura ce inaintam in varsta.

Dacă pielea este frumoasă, normală, cu totul neutră (caz de altfel excepțional) nu se vede nimic suspect; epiderma prezintă un aspect neted, puțin mai groasă decât în oglindă obișnuită și fără nici o asprime deosebită. Pielea, chiar și cea mai normală, prezintă întotdeauna zone cu probleme; după starea grasă sau uscată a acestor locuri fragile variază și tratamentul.

Foto Shutterstock