Cele 50 de umbre ale lui Grey

Cele 50 de umbre ale lui Grey{jcomments on}Una dintre cele mai de succes si cumparate carti ale acestui moment este cartea scrisa de autoarea britanica Erik Leonard, intitulata Fifty Shades of Grey (Cele 50 de umbre ale lui Grey). Cartea, care face parte din trilogia Fifty Shades (50 de umbre), semnata sub pseudonimul E.L.James, este o carte erotica, incarcata de scene de sex si violenta.

Cele trei romane au fost traduse in romana cu titlurile Cincizeci de umbre ale lui Grey, Cincizeci de umbre intunecate si Cincizeci de umbre descatusate.

 

 Cartea da nastere filmului Cele 50 de umbre ale lui Grey

Romanul, incarcat de romantism, amuzant, tensionant si plin de erotism, spune povestea dintre o studenta la filologie si un om de afaceri de succes, tanar si fermecator, Christian Grey. Fata il viziteaza pentru a-i lua un interviu si din acel moment intre cei doi se naste o relatie cel putin ciudata, plina de senzualitate, mister si secrete intunecate. Desi virgina, tanara cade usor in plasa miliardarului Grey si se supune cu dezinvoltura practicilor sale masochiste.

Datorita succesului neasteptat si vanzarilor explozive de care s-a bucurat romanul, s-a decis ecranizarea povestii. Astfel, a devenit unul dintre cele mai asteptate filme ale anului 2015, avand in rolurile principale doua figuri cunoscute: Dakota Johnson, in varsta de 23 de ani, fiica actritei Melanie Griffith, si Charlie Hunnam, in varsta de 33 de ani, un sarmant actor american remarcat gratie rolului din thrillerul SF Pacific Rim. Cei doi vor avea de jucat scene de o intensitate remarcabila, incarcate de pasiune, dar si de brutalitate, avand in vedere ca fermecatorul Gray este expert in manuirea biciului si a catuselor si va deveni initiatorul timidei studente in artele sadomasochiste.

 

Text: Madalina Manole