Cele mai bune 15 filme cu dans

Dansul este una din dintre modalitățile preferate de exprimare a emoțiilor la care oamenii apelează. De-a lungul timpului au apărut filme care și astăzi sunt apreciate și cunoscute, în care tematica principală este dansul. Iată o listă cu câteva dintre filmele clasice de dans. 1. SHALL WE DANCE

Filmul din 2004 o prezintă pe Jennifer Lopez care joacă rolul unui instructor de dans și care îl învață pe un avocat plictisitor, Richard Gere, cum să se relaxeze.

 1. ANOTHER CINDERELLA STORY

Un film care se bazează pe povestea reală a Cenușăresei, doar că este dus la un alt nivel, cu inserții moderne. Protagoniștii filmului sunt Selena Gomez, Drew Seeley (AKA the OG Troy Bolton,).

 1. HUSTLERS

 2. J-Lo continua să își surprndă fanii chiar și mai târziu, în 2019 într-un alt film despre dans, în rolul unei dansatoare exotice care își dorește să se îmbogățească prin câștigurile din jafurile pe care le dă foștilor ei clienți.
 1. BILLY ELLIOT

În acest film, din anul 2000, apare Billy, un băiețel englez de doar 11 ani, care vrea să devină un balerin renumit, în ciuda interdicțiilor impuse de tatăl lui care îl trimite să învețe să facă box.

 1. DIRTY DANCING

Dirty Dancing surprinde este povestea dintre Frances „Baby” Houseman, și Johnny Castle, instructorul de dans, la stațiunea unde familia ei își petrece vara.

 1. BLACK SWAN

Natalie Portman o interpretează pe Nina, o tânără care are rolul principal în compania de balet Swan Lake. Cu o mama care îi controlează viața și cu o concurență pentru rolul principal din Lacul Lebedelor, Lily, rol jucat de Mila Kunis, Nina luptă pentru a-și atinge scopurile.

 1. STEP UP

Tyler Gage, un tânăr rebel din latura rea a orașului Baltimore, își dorește să scape de viața pe care o trăiește acolo. El întâlnește o balerină pe care o ajută să introducă mișcări de hip-hop într-o manifestație pentru o audiție foarte importantă.

https://www.youtube.com/watch?v=O7Hmrf0GTso&feature=emb_title

 1. GIRLS JUST WANT TO HAVE FUN

Înainte de a fi Carrie Bradshaw, Sarah Jessica Parker era Janey Glenn, o elevă de liceu care visa să audieze pentru emisiunea ei preferată Dance TV.  Filmul le are în rolurile principale pe Helen Hunt și Shannen Doherty care o prezintă pe Robin Antin, cunoscută și sub numele de femeia care a fondat Pussycat Dolls.

 1. SAVE THE LAST DANCE

Indiferent de părerea oamenilor despre dansul Julia Stiles, el rămâne un clasic al genului. Julia o interpretează pe Sara, care nu trece de audiția de balet Juilliard, și care apoi se mută la Chicago și învață hip-hop.

 1. SATURDAY NIGHT FEVER

În acest film apărut în anul 1977, dansul lui John Travolta a rămas unul de care mulți oameni își vor aduce aminte mereu. El joacă în rolul lui Tony Manero, un tânăr de 19 ani care devine „the king of the floor” într-o discotecă locală

 1. HOW SHE MOVE

Filmul îi are ca protagoniști pe True Blood și pe Rutina Wesley, regina Sugar, în rolul lui Raya, care încearcă să câștige bani pentru școală participând la un concurs de dans.

 1. BRING IT ON

Ideea de bază a filmului se referă la faptul că majoretele nu primesc suficientă atenție și credit pentru coregrafia lor sofisticată și atletismul acerb.

 1. LA LA LAND

Filmul urmărește povestea Miei, rol jucat de Emma Stone și a lui Sebastian, actorul fiind Ryan Gosling, care se luptă pentru a-și câștiga succesul într-un oraș unde toate visurile sunt spulberate.

 1. WORK IT

O comedie a anului 2020 cu vedete ca Liza Koshy, Sabrina Carpenter, Jordan Fisher, Keiynan Lonsdale și Michelle Buteau, în care personajul principal, Quinn Ackerman încearcă să își depășească limitele în dans pentru a reuși să fie admisă la colegiul la care visează.

 1. FEEL THE BEAT

După ce eșuează la o audiție, April se întoarce în micul ei oraș natal, unde începe să exploreze o cale diferită spre success și se apucă să antreneze un grup de tineri inadaptați pentru o competiție de dans.