Cele mai frumoase femei din lume

Beyonce, a doua cea mai frumoasă femeie din lume

Supermodelul Bella Hadid a fost încoronată cea mai frumoasă femeie din lume în urma cercetărilor științifice care stabilesc „frumusețea perfectă”, iar pe locul al doilea, la o diferență de doar câteva sutimi se situează  Beyonce Knowles Carter.

Potrivit The Daily Mail, raportul de aur Beauty Phi – care este conceput pentru a măsura perfecțiunea fizică – a stabilit că proporțiile fizice ale lui Hadid ar fi 94,35% pe o scară de până la 100%. Evaluarea trăsăturilor faciale și forma feței lui Beyonce au situat-o pe aceasta pe locul al doilea, cu un scor de 92,44%.Clasament foarte strâns

„Bella Hadid a fost câștigătoarea clară când toate elementele feței au fost măsurate pentru perfecțiune fizică”, a explicat dr. De Silva, cel care conduce Centrul pentru Chirurgie cosmetică și plastică facială avansată din Londra.

“Beyoncé a avut cifre foarte apropiate la evaluare, marcând cele mai mari note pentru forma feței (99,6%) și obținând scoruri foarte mari pentru ochi, zona frunții și buzele”, a continuat el, menționând, “Aceste noi tehnici de mapare computerizată a trăsăturilor au făcut posibil răspunsul la unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii: ce este ceea ce face pe cineva frumos fizic. În plus tehnologia este utilă și atunci când planificăm intervențiile chirurgicale ale pacienților.”

Alte scoruri notabile au obținut actrița Amber Heard, care s-a clasat pe locul al treilea cu 91,85% și vedeta pop Ariana Grande, care a aterizat pe locul patru cu 91,81%.

Bella Hadid, Amber Heard, Ariana Grande și Taylor Swift

După cum explică raportul, „numărul de aur al frumuseții, Phi, provine din Renașterea europeană. Artiștii și arhitecții au folosit o ecuație – cunoscută sub numele de Raport de Aur – ca ajutor în timpul creării capodoperelor lor. De atunci, oamenii de știință au adaptat formula matematică pentru a explica ce face o persoană să fie considerată frumoasă. Se măsoară lungimea și lățimea feței cuiva, apoi rezultatele sunt împărțite. Conform raportului de aur, rezultatul ideal este aproximativ 1,6.

Numerele fac legea

Măsurătorile sunt apoi luate de pe linia părului frunții până la locul dintre ochi, de la locul dintre ochi și partea inferioară a nasului și de la partea inferioară a nasului până la partea inferioară a bărbiei. O persoană este considerată a fi cu atât mai frumoasă cu cât numerele sunt aproape egale.”

Iată top 10 a celor mai frumoase vedete din lume potrivit Golden Ratio:

1: Bella Hadid

2: Beyoncé

3: Amber Heard

4: Ariana Grande

5: Taylor Swift

6: Kate Moss

7: Scarlett Johansson

8: Natalie Portman

9: Katy Perry

10: Cara Delevingne

Text Cristina Dudău

Foto Hepta