6 dezvăluiri din documentarul “Harry & Meghan”

Harry & Meghan

Documentarul mult aşteptat al cuplului Sussex, prințul Harry și ducesa Meghan, Harry & Meghan, a fost în sfârșit lansat şi este plin de dezvăluiri care au creat deja senzaţie.

Prima parte a docu-dramei Harry & Meghan, care include primele trei episoade, aprofundează perioada în care ducele și ducesa de Sussex au fost membri seniori ai familiei regale și oferă o privire asupra începuturilor poveştii lor de dragoste incendiare.

Iată relatarea celor mai importante dezvăluiri, conform Harpers Bazaar.1. Harry și Meghan își amintesc cum s-au cunoscut

Harry și Meghan detaliază prima lor întâlnire, inclusiv modul hilar în care Harry și-a remarcat pentru  prima dată actuala soție.

Meghan i-a atras atenția lui Harry pentru prima dată când acesta își răsfoia feed-ul de Instagram, unde a văzut un clip pe care un prieten comun îl postase cu Meghan folosind filtrul pentru câini, pe atunci popular pe Snapchat.

Harry & Meghan

“Mi-am spus: “Cine este asta?””, își amintește el.

I-a cerut prietenului să le facă cunoştinţă prin e-mail, iar atunci au decis să facă schimb de numere de telefon.

În timp ce Meghan se afla la Londra pentru Wimbledon, au decis să se întâlnească la un pahar de vorbă. Întâlnirea a început inițial cu stângul, Harry întârziind aproape o jumătate de oră. Dar, la sfârșitul primei lor întâlniri, chimia dintre ei era atât de incontestabilă încât au decis să ia cina împreună în ziua următoare.

“Era atât de amuzant, pur și simplu atât reconfortant de amuzant. Și asta a fost chestia. Eram ca niște copii împreună”, își amintește Meghan.

“A fost o singură fotografie. Am vrut doar să surprindem sentimentul de a sta în acel mic restaurant și de a ne spune: “Doamne, cred că o să încercăm””, adaugă ea.

A treia lor întâlnire a avut loc în Botswana, Africa. Harry a invitat-o pe Meghan să i se alăture într-o călătorie de lucru de o săptămână, iar acolo și-au petrecut următoarele cinci zile dormind împreună într-un cort.

“Atunci am avut o revelaţie: “Bine, fata asta, femeia asta este uimitoare, este tot ceea ce căutam și este atât de confortabilă și de relaxată în compania mea””, spune Harry.

 2. Harry era “îngrozit” că o va pierde pe Meghan

Harry își amintește că se temea că relația sa cu Meghan va ceda presiunilor pe care le avuseseră iubirile sale anterioare, din cauza provocărilor pe care le presupune întâlnirea cu un membru al familiei regale britanice.

“Durerea și suferința femeilor care se căsătoresc în această instituție… Îmi amintesc că mă gândeam: “Cum aș putea găsi vreodată pe cineva care să fie dispus și capabil să poată rezista la tot bagajul care vine odată cu mine?””, spune el. “Fiecare relație pe care am avut-o, în decurs de câteva săptămâni sau luni, a fost împrăștiată în toate ziarele, iar familia acelei persoane a fost hărțuită și viața lor a fost dată peste cap. … Așa că, atunci când am ajuns să o cunosc pe M, am fost îngrozit de faptul că ar putea fi alungată de mass-media, aceeași mass-media care îndepărtase atâtea alte persoane de mine.”

3. Harry spune că Meghan îi amintește de Prințesa Diana

Harry își amintește de regretata sa mamă, prințesa Diana, care a murit într-un accident de mașină în 1997, după ce a fost urmărită de paparazzi. Prințul spune că actuala sa soție îi amintește foarte mult de mama sa: prin compasiunea, încrederea, şi căldura lor.

“Cred că pentru atât de mulți oameni din familie, în special, evident, bărbații, poate exista o tentație sau un impuls de a se căsători cu cineva care să se potrivească în tipar, spre deosebire de cineva cu care poate ești destinat să fii, diferența dintre a lua decizii cu capul sau cu inima. Iar mama mea a luat cu siguranță majoritatea deciziilor, dacă nu chiar toate, cu inima. Eu sunt fiul mamei mele”, adaugă Harry.

Un videoclip drăguț îl arată apoi pe fiul cuplului, Archie, admirând și atingând cu blândețe o fotografie înrămată alb-negru pe care cuplul o păstrează în casa lor, cu regretata prințesă.

“Aceasta este bunica ta, Diana”, îi spune Meghan.

4. Harry este mândru să crească copii cu moștenire metisă

Reflectând asupra atacurilor rasiste fără precedent din tabloide împotriva lui Meghan la începutul relaţiei lor, Harry condamnă normalizarea de către familia regală a acestui așa-numit “rit de trecere”.

“Unii dintre membrii familiei au spus: ‘Dar soția mea a trebuit să treacă prin asta. Așa că de ce ar trebui ca prietena ta să fie tratată diferit? De ce ar trebui să primească un tratament special? De ce ar trebui ea să fie protejată?”? Iar eu am spus: ‘Diferența aici este elementul rasial'”, spune el.

Când vine vorba de propriii săi copii, Archie și Lilibet, ducele este hotărât să contribuie la crearea unei lumi mai bune, mai echitabile, în care aceștia să se simtă bineveniți.

“Fiul meu, fiica mea, copiii mei sunt de rasă mixtă și sunt foarte mândru de asta”, spune Harry. “Când copiii mei vor crește și vor privi înapoi la acest moment și se vor întoarce spre mine și mă vor întreba: “Ce ai făcut în acest moment?”. Vreau să pot să le dau un răspuns”.

5. Meghan a fost surprinsă de formalitatea primelor sale întâlniri cu familia regală

“Este atât de amuzant dacă mă uit acum în urmă, pentru că acum știu atât de multe, și mă bucur că nu știam atunci. Pentru că puteam să fiu eu însămi în mod autentic, fără atâtea pregătiri”, spune Meghan, amintindu-și de primele ei prezentări cu unii membri ai familiei regale.

“Chiar și atunci când Will și Kate au venit la mine și eu îi întâlnisem pentru prima dată, îmi amintesc că eram în blugi rupți și eram desculță”, continuă ea. “Întotdeauna am fost o persoană care adoră îmbrățișările. Nu mi-am dat seama că acest lucru este cu adevărat strident pentru mulți britanici. Cred că am început să înțeleg foarte repede că formalitatea din exterior se transpune și în interior. (…) Dar acea formalitate se transpune în ambele părți. Și asta a fost surprinzător pentru mine.”

În general, membrii familiei regale au fost inițial destul de uimiți de Meghan.

“Îmi amintesc că familia mea a întâlnit-o prima dată și a fost incredibil de impresionată. Unii dintre ei nu prea știau ce să facă cu ei înșiși”, își amintește Harry. “Dar faptul că mă întâlneam cu o actriță americană a fost probabil ceea ce le-a întunecat judecata mai mult decât orice altceva la început. ‘Oh, este o actriță americană, nu va dura mult'”.

6. Harry se simte oarecum responsabil pentru destrămarea relației lui Meghan cu tatăl ei

În ultimele minute ale episodului 3, Meghan detaliază modul în care relația ei cu tatăl ei a devenit tensionată în zilele premergătoare nunții cu Harry. Thomas Markle a luat parte, este deja cunoscut, la un reportaj plătit de tabloide și a oferit detalii presei britanice cu privire la Meghan și la relația ei cu Harry. Și, conform lui Meghan, acesta a anunțat că nu va participa la nunta lor prin intermediul TMZ, în loc să o contacteze mai întâi pe fiica sa.

Harry menționează în episod că se simte parțial vinovat că relația sa cu Meghan și frenezia din jurul uniunii lor au avut un impact asupra relației acesteia cu tatăl ei.

“Bineînțeles, este incredibil de trist ce s-a întâmplat, ea a avut un tată înainte de asta, iar acum nu mai are un tată”, spune Harry. “Mi-am asumat acest lucru. Pentru că, dacă Meg nu era cu mine, tatăl ei ar fi fost în continuare tatăl ei.”

Cristina Dudău

Foto Hepta