Idei de coafuri simple pentru păr lung

Există o varietate bogată de coafuri simple pe păr lung de care te poți bucura iar dacă ești în căutarea unor idei, ești în locul potrivit. Părul lung, sănătos și strălucitor va atrage privirile tuturor, dar poți ieși în evidență prin aranjamente chic pe care le poți realiza simplu.

Îți prezentăm în acest articol câteva idei de coafuri simple pentru păr lung pe care le poți alege în diferite ocazii, dar îți spunem și cum poți sprijini creșterea și sănătatea părului.Părul sănătos, secretul unor coafuri simple pentru păr lung reușite

Ca să te poți bucura de coafuri simple pe păr lung este important să susții organismul în procesul de creștere al firului de păr. Poți avea un păr lung și sănătos făcând acestea:

  1. Masează scalpul, regulat: stimulează circulația sanguină iar foliculii din care crește părul vor beneficia de mai mulți nutrienți.
  2. Perierea regulată cu o perie potrivită ajută la distribuirea sebumului căci acesta are rol de ungere/curățare și protejare a firului.
  3. Alimentația sănătoasă, bogată în vitamine și minerale (inclusiv suplimente) pentru că organismul nu poate asigura necesarul și, se va vedea pe păr, piele și unghii.
  4. Șampoanele cu cofeină asigură nutrienți recunoscuți pentru îmbunătățirea creșterii părului.

Iar ca să poți realiza coafuri simple păr lung, complexe sau artistice este necesar ca părul să reziste la prindere, împletire sau alte procese de realizare a coafurilor și să nu se rupă ușor deci, acordă-i îngrijirea necesară:

  1. Redu uscarea cu feonul (alege suprafețe din bumbac), a produselor de styling precum și ustensilelor de coafare,
  2. Mergi regulat la coafor pentru tratament de hidratare și tăierea vârfurilor,
  3. Evită obiectele de prins părul metalice, care încalcesc sau agață părul,
  4. Dormi cu părul prins în coc pentru a evita încâlcirea lui. La descâlcire vei rupe fire.

Idei de coafuri simple pentru păr lung

Părul lung nu iese din modă niciodată și îți permite să te bucuri de coafuri pe păr lung așa că, poți adapta coafura la stilul tău vestimentar sau în funcție de orice ocazie. Pune-ți creativitatea în acțiune și joacă-te cu părul tău! Unele coafuri simple din păr lung pot fi realizate acasă.

Coada de cal și buclele lejere rămân în topul preferințelor pentru simplitate, dar din acestea poți realiza coafuri simple pentru păr lung mult mai frumoase iar mai jos găsești câteva idei pe care le poți încerca:

1.     Coada de tip funie, una dintre cele mai apreciate coafuri simple pe păr lung

Foarte simplu de realizat: îți prinzi coada de cal cât mai sus și răsucești părul de la bază către vârfuri și prinzi cu un elastic. Aplică și întinde cu palmele puțin fixativ dacă te deranjează firele care ies la suprafață.

2.     Coc în vârful capului

Ai două variante la dispoziție. Aceste coafuri simple pentru păr lung sunt potrivite și ușor de integrat în atmosfera diferitor ocazii. Poate fi un coc prins din tot părul, ușor neglijent, care mai scapă niște șuvițe sau vârfuri sau poți alege să împarți părul în două părți, pe orizontală, iar din partea de sus să faci cocul neglijent restul rămânând în cădere, pe spate.

3.     Coafuri simple pe păr lung din împletituri

Ai o gamă variată de coafuri din împletituri, începând de la cunoscutul spic, potrivit pentru activitățile din viața de zi cu zi, dar și în în cadrul unor evenimente și până la împletituri pe o parte sau de tip hippie. Poți împleti de pe o parte a capului o coadă care face trecerea pe partea cealaltă și rămâne în cădere, pe umăr. Dacă vrei ceva mai simpatic, una din gama de coafuri simple pentru păr lung este hippie style. Poți face legături din șuvițe împletite căci sunt la modă și ușor de realizat și adaptat unui stil vestimentar lejer.

4.     Coada de cal dublă cu onduleuri și tapată

Pornind de la coada de cal sunt realizate multe modele de coafuri simple pe păr lung, dar coada dublă este un exemplu de impact dacă îi dai puțin volum prin tapare. Faci două cozi de cal, una mai sus și una mai jos și realizezi onduleuri ușoare prin ele. Tapezi puțin cozile și după ce ai aranjat totul, fixezi.

5.     Wet look

Nu este o coafură pentru fiecare zi așa că, dacă ai un eveniment de seară și alegi să porți o rochie pe corp, wet look merge de minune și este una din gama de coafuri simple pe păr lung de impact. Umezești părul și aplici un gel de păr de la rădăcini spre vârfuri (o singură direcție) și, ai grijă să nu fie unul lipicios. Cu un pieptene cu perii rari piepteni spre spate părul, tot de la rădăcină spre vârfuri. După ce ai obținut rezultatul dorit fixează cu un fixativ cu strălucire.

Opțiunile de coafuri pentru păr lung sunt mult mai multe căci pornind de la un coc, o coadă sau onduleuri te poți juca cu părul tău pentru a obține coafura dorită.