Cele mai noi descoperiri in materie de slabit: coaja de mango si laptele

shutterstock_10394134234Pentru ca slabitul si dietele preocupa o foarte mare parte a populatiei globului, oamenii de stiinta fac cercetari peste cercetari pentru a descoperi acele substante care ne pot ajuta sa slabim repede si usor. Oricine ar afla reteta minune pentru slabit rapid ar reusi sa salveze milioane de persoane de la chinurile dietelor si ale exercitiilor fizice. Recent, cercetatorii au descoperit doua alimente care desi erau sub nasul nostru, habar nu aveam ca pot ajuta in vreun fel la slabit.

  • Ingredientul minune din lapte

Primul dintre ele este laptele. Un ingredient natural descoperit in lapte ne poate ajuta sa scapam de kilogramele in plus, spun cercetatorii. Acestia au descoperit ca ingredientul, cunoscut sub numele de ribozid nicotinamida, poate proteja soarecii impotriva obezitatii, chiar daca animalele au diete bogate in grasimi.

Cercetatorii au facut aceasta descoperire in timp ce cautau cai alternative pentru a stimula gena SIRT1, cu beneficii in activitatea metabolismului si in longevitate. Acest ingredient natural din lapte face exact asta: stimuleaza gena SIRT1. S-a observat ca soarecii care iau nicotinamida in doze mari, impreuna cu dietele lor bogate in grasimi, reusesc sa arda mai multe grasimi si sunt la adapost de obezitate. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca beneficiile de care au parte soarecii nu pot fi obtinute doar consumand lapte. Acest compus trebuie folosit in dezvoltarea unor suplimente care sa stimuleze metabolismul. Pentru a lansa pe piata insa aceste suplimente, este necesara mai intai efectuarea unor teste pe oameni. Descoperirea a fost publicata in editia din iunie a publicatiei Cell Metabolism.

  • Coaja de mango in lupta cu grasimea

O alta cercetare recenta din Australia a scos la iveala beneficiile pe care le are coaja de mango in procesul de slabire. Doar anumite varietati de mango au insa aceste proprietati: soiul Irwin si cel Nam Doc Mai. Acestea contin in coaja o substanta care inhiba formarea celulelor de grasime la om. Astfel, daca mancam coaja de la soiul potrivit de mango, putem slabi. Pe de alta parte, trebuie sa avem grija, caci alte soiuri de mango pot ingrasa. Tipul de mango numit Kengsington  Pride contine compusi care stimuleaza cresterea celulelor grase.

Testele s-au efectuat in laborator si au insemnat expunerea celulelor grase umane la extracte din coaja si miezul a 3 varietati de mango. Conducatorul studiului spune ca drumul a fost lung pana la aceasta descoperire, dar ca rezultatele pozitive au deschis calea catre crearea unui supliment care poate ajuta la lupta cu obezitatea. Urmatorul pas este identificarea moleculelor folositoare din coaja de mango, care ajuta la inhibarea celulelor grase.

Speram ca aceste studii sa aiba si o finalitate in viata reala, pentru ca aceste substante sa poata ajuta cu adevrat oamenii in lupta cu grasimea. Asa ca asteptam cu nerbdare sa vedem in farmacii suplimente din coaja de mango sau lapte.

 

Text: Bianca Badescu