Celebrități care nu își vor lăsa averea copiilor

În timp ce majoritatea părinților strânge bani pentru a le oferi un trai bun copiilor, unele celebrități nu sunt de aceeași părere şi preferă să îi doneze unor scopuri caritabile pentru a-i motiva pe copii să muncească singuri pentru ei. Așadar, iată câteva dintre cele mai bogate celebrități din întreaga lume care nu își vor lăsa averea copiilor:1. Bill Gates

Unul dintre fondatorii Microsoft intenționează să își direcționeze averea în valoare de 113 miliarde de dolari unor acțiuni caritabile. Cei trei copii ai lui, Phoebe Adele, Jennifer Katharine și Rory John vor moșteni fiecare doar câte 10 milioane de dolari. Gates și soția sa, Melinda, au fondat Bill & Melinda Gates Foundation, ei ajutând oameni din întreaga lume să aibă o viață mai bună.

2. Warren Buffett

Warren Buffett este unul dintre cei mai bogați bărbați din lume, cu o valoare totală netă de aproximativ 84,9 miliarde de dolari. Australianul și-a petrecut majoritatea anilor obținându-și profiturile în afara industriei media și a continuat să-și câștige banii cu multă muncă. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Buffett a declarat că va lăsa doar două miliarde de dolari pentru fiecare copil.

3. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg are o avere estimată de 72 miliarde de dolari. Când Zuckerberg a devenit tată, în 2015, el împreună cu soția sa, Priscilla Chan, au declarat că vor dona 99% din averea care ar trebui să îi revină fiicei lor, în scopuri caritabile. CEO Facebook a început inițiativa Chan Zuckerberg cu soția sa, pentru a oferi ajutor în dezvoltarea educației, probleme sociale și asistența medicală.

4. Ashton Kutcher & Mila Kunis

Unul dintre cuplurile celebre de la Hollywood, Ashton Kutcher și Mila Kunis nu intenționează să lase bani copiilor lor în testamente. Ei sunt de părere că averea uriașă nu trebuie lăsată moștenire următoarei generații pentru că o va împiedica să muncească pentru a-și câștiga proprii bani, dar îi vor sprijini în ideile și afacerile lor. Kunis și Kutcher vor folosi banii în scopuri caritabile şi își vor susține financiar copiii când sunt încă în viață.

5. Gene Simmons

Basistul legendar, Gene Simmons, și-a anunțat intenția de a da aproape toată averea, în valoare de 300 de milioane de dolari, organizațiilor non-profit. El a spus că a luat această decizie, astfel încât copiii săi, Nick și Sophie, să poată învăța să fie independenți și să își croiască propriul drum. Cu toate acestea, cei doi vor primi o indemnizație anuală pentru chirie și nevoi zilnice.

6. Jackie Chan

Actorul şi cascadorul Jackie Chan are un copil cu soţia sa, cât și unul din afara căsniciei. Niciunul dintre urmașii săi nu va primi nimic din partea tatălui, el donându-și averea unor acțiuni de caritate. Ideea i-a venit pentru că fiica sa, Etta Ng, nu a mai ținut legătura de mult timp cu el.

7. Phillip Seymour Hoffman

Phillip Seymour Hoffman este unul dintre cei mai prolifici actori ai timpurilor noastre, în ciuda stilului de viață de invidiat pe care îl are, el nu va lăsa niciun ban copiilor săi. Hoffman a lăsat toți banii partenerului său și a dorit să se asigure că odraselele sale au învățat cum să-şi câştige singuri pâinea.

8. Sting

Sting declară că va cheltui toți banii înainte să ajungă să-i lase moștenire, iar o mare parte din cheltuieli se îndreaptă spre cauze nobile: „cu siguranță nu vreau să le las averea. Trebuie să muncească. Toți copiii mei știu asta și rareori îmi cer ceva, lucru pe care îl respect și îl apreciez”.

9. Pierre Omidyar

Pierre Omidyar a acumulat o avere de 10,9 miliarde de dolari datorită site-ului pe care l-a fondat, eBay. El și soția sa, Pamela, sunt cunoscuți filantropi care au dat creat o organizație, împreună cu Richard Branson, şi au creat rețeaua Omidyar. Cuplul este de părere că familia lor are mai mulți bani decât va avea vreodată nevoie cineva și că nu ar trebui să oprească averea în familie din moment ce sunt atâtea probleme în lume pentru care se pot dona.

10. Larry Page

Cofondatorul Google, Larry Page este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere care depăşeşte 29 miliarde de dolari. Planurile sale controversate pentru ceea ce vrea să facă cu averea sa după ce va uri au atras multe critici. În loc să lase banii copiilor săi, acesta preferă să îi dea unor antreprenori precum Elon Musk, pentru ca acesta să încerce să schimbe lumea.

11. Elton John

Zachary și Elijah, băieții lui Elton și David Furnish nu vor primi nicio parte din avere, John declarând că: „Băieții mei trăiesc vieți incredibile, ei nu sunt normali și nici nu pretind asta. Dar trebuie să ai respect pentru bani și muncă”. Cuplul a ales să doneze peste 66 de milioane de dolari diferitelor dunadaţii de caritate.

12. Ted Turner

Ted Turner are şase copii, iar problema moștenirii este cauzată de distribuirea acesteia. Fondatorul CNN a înființat Fundația Turner în 1990, urmată fiind de Fundația Națiunilor Unite, 20 de ani mai târziu. Turner recunoaşte că a fost aproape de faliment după ce a donat atât de mult carității.

13. Laurene Powell Jobs

Soția regretatului Steve Jobs, Laurene Powell Jobs, a moștenit averea de 24 de miliarde de dolari în urma deceseului lui, în anul 2011. Laurene investește banii în Apple, în Walt Disney Company și în organizația ei non-profit, Emerson Collective, care se bazează luptă pentru dezvoltarea educației, pentru protejarea mediului înconjurător, pentru susţinerea imigrației și pentru industria sănătăţii.

14. George Lucas

Chiar dacă este tată a patru copii, George Lucas nu le va lăsa nimic moștenire acestora. Regizorul și producătorul de filme a ajuns la o avere de 6,5 miliarde de dolari după ce a vândut franciza Star Wars către Lucasfilm Ltd. pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.  Majoritatea câștigurilor sale urmează a fi donate fundației create de el, George Lucas Educational Foundation, care încearcă să îmbunătățească practicile educaționale din școli.

15. Gordon Ramsay

Gordon Ramsay este unul din cei mai cunoscuți bucătari din lume și proprietarul a peste 40 de restaurante de pe întreg mapamondul, care au 16 stele Michelin. De asemenea, este gaza emisiunilor MasterChef USA, MasterChef Junior și Hell’s Kitchen. El deţine o avere estimată la 63 milioane de dolari însă nu-și dorește să lase averea copiilor. „Cu siguranță averea nu va ajunge la ei. Singurul lucru cu care eu și soția mea, Tana, am fost de acord este că vor primi 25% din avansul unui apartament.”

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images