Cezar The Voice: “Consider ca acest album pop-opera este un produs cu un limbaj international”

Cezar The Voice: “Consider ca acest album <<The Voice of Love>> este un produs cu un limbaj international”Astazi v-am pregatit un interviu in exclusivitate cu contratenorul care a lansat primul album pop-opera din Romania. Stam de vorba cu Cezar Florin Ouatu (cunoscut ca Cezar The Voicesau, mai simplu, Cezar) despre lansarea primului sau album, despre experienta minunata traita alaturi de doua legende din opera si pop-opera: Bocelli si Angela Gheorghiu, dar si despre surprizele pe care le pregateste fanilor sai.

 

Tonica: Buna, Cezar, ce mai faci, cu ce ne mai surprinzi de aceasta data?

Cezar Ouatu: Va surprind cu primul album pop-opera din Romania, realizat vreodata cu un contratenor, la numai un an de la lansarea ca artist pe piata romaneasca.

 

Stim ca ai lansat primul tau album, intitulat “The Voice of Love”. Cu ce vine nou acest album si cu cine ai lucrat la realizarea lui? 

Este primul album pop-opera realizat vreodata cu un contratenor din Romania si chiar pe plan international. Este un produs international, gandit pentru piata asiatica si nu numai, dar un produs cu sigiliu romanesc. Trebuie sa le multumesc celor de la Cat Music si lui Dan Popi, pentru ca au crezut in mine si au facut posibil ca acest album sa existe, prietenului meu si muzicianului Andrei Tudor, lui Andrei Kerestely, Coralei Danielescu, lui Nicu Patoi, Horatiu Bosca, Valentin Gruescu. Suntem o familie care a pus suflet intr-un album de suflet pentru suflet.

 

Ai lansat de curand primul tau videoclip pentru melodia “Painful Love”, ce se va regasi, de asemenea, pe viitorul album. Ce ne poti spune despre aceasta piesa?

Este primul meu single. Este o balada de despartire, in care fiecare se poate regasi. Clipul este destul de dramatic ca final, dar, de fapt, mesajul este… “Carpe Diem”, iubeste intens, fara regrete, pana cand vom trece intr-o alta lume. Clipul oficial al acestei piese exprima mai mult decat as putea sa o fac eu in cuvinte. Este o colaborare de succes cu Serban Cazan si Ioana Sihota, in alte cuvinte HAHAHA PRODUCTION, si care a ajuns deja la radiourile din Olanda si Germania, mai putin in Romania unde se pare ca nu este ?mainstream?. 

 

Albumul contine teme din filme de dragoste celebre, arii prelucrate in pop, o orchestratie inedita pentru piesa “Who wants to live forever”. Ce ne mai poti spune despre acest album? 

Este primul meu album pop-opera si primul album pop-opera realizat vreodatacu un contratenor din Romania. Este fructul multor ore de studio, inregistrari, inspiratie, fantezie, dragoste si multa munca. Productia muzicala imi apartine, am lucrat alaturi de prietenul meu bun si muzicianul desavarsit Andrei Tudor. Este un album complex din punct de vedere stilistic. De la balada latino (Historia de un amor) la jazz cu unul dintre cele mai frumoase cantece de dragoste (When I fall in love), de la teme celebre din filme ce au facut istorie (Cinema Paradiso, Nasul) la aria clasica baroca, restilizata in pop (Lascia ch´io pianga). Avem single-ul ?Painful Love?, plus remixul dance al aceleiasi piese. Tot in segmentul dance avem si piesa AMORE, piesa ce imi apartine si este orchestrata de prietenul si talentatul compozitor Alin Radu. Am tinut sa readaptam si sa reorchestram una dintre piesele la care tin mult si am vrut sa sune cu totul diferit, si anume ?Who wants to live forever”. Practic, acest album este dedicat iubirii si dedicat atat celor care ma cunosc si iubesc muzica mea, cat si profanilor, tocmai pentru ca, fara sa vrei, aceasta muzica are rolul oarecum si de terapie. Este un album pe care sa il asculti dupa o zi grea, in momentul in care simti nevoia sa-ti aduni gandurile si sentimentele.

 

Cand va avea loc promovarea “The Voice of Love”, in Statele Unite si in Australia, unde genul pop-opera este in voga?

Lucrez la acest lucru si sper cat mai curand. Este doar chestiune de management… adevarat si la nivel international. Eu acum am cartea de vizita pop-opera. Acum ramane de vazut cum este ?impachetat? acest produs.

  

Imaginea artistilor din Romania este foarte importanta. Tu te folosesti de serviciile unui consultant de imagine?

Uneori. Cei de la Ego Men´s Fashion sunt favoritii mei. Alexandru Ciucu este, de asemenea, un designer foarte rafinat in vestimentatie si are mult stil.

 

Vestimentatia ta de la Eurovision a fost dur criticata. Ce este gresit in perceptia romanilor in ceea ce priveste vestimentatia purtata?

Cred ca nu s-a inteles ca vestimentatia mea facea parte dintr-un act artistic neobisnuit pentru multi (Dracula androgin) si au perceput vestimentatia ca fiind ceva ce-mi apartine mie ca persoana. Eu nu ma imbrac asa pe strada si ca si cantaret de opera sunt obinsuit cu tot felul de costume ciudate, avangardiste. Dar daca un creator de moda ca Jean Paul Gaultier a fost fascinat de aceasta aparitie, pentru mine este suficient.

 

Cezar The Voice: “Consider ca acest album <<The Voice of Love>> este un produs cu un limbaj international”Ce a reprezentat pentru tine experienta Eurovision 2013 si care este cea mai frumoasa amintire de la Malmo?

Popularitatea pe plan international pe care ti-o aduce Eurovision nu ti-o aduce niciun talent show din Romania si nici 10 ani de cariera internationala in lumea operei. Am avut multe momente frumoase. In primul rand, sa o am pe mama ca cel mai inrait fan si cred ca cel mai frumos a fost acela cand am aparut in fata a 15.000 de oameni, care  vibrau pentru tine si tu practic trebuia sa le transmiti in acele 3 minute totul, sa le dai totul. A mai fost momentul de deschidere si acea aparitie pe covorul rosu, unde m-am simtit un adevarat star de cinema si de unde, practic, am plecat ultimul pentru ca am fost solicitat de toata presa si de catre fani, cantand live de la ?Happy Birthday? la arii de opera, dar si piesa din concurs.Ma uit cu drag la clipul din semifinala, care are cele mai multe vizualizari pe YouTube, si retraiesc acel moment si acea vibratie a publicului cu mare drag.

 

Ai cantat alaturi de doua nume grele pe scena internationala a muzicii de opera si pop-opera – Bocelli si Angela Gheorghiu. Povesteste-ne mai multe despre aceasta experienta.

O experienta minunata alaturi de doua legende, as putea spune, din opera si pop-opera. Clar mi-as dori sa mai cant alaturi de Andrea Bocelli, ori de cate ori ma va invita, dar acum imi focalizez toate energiile pe primul meu album pop-opera. Eu l-am cunsocut pe Andrea Bocelli la un concert in Statele Unite, unde m-a ascultat si asa am fost invitat sa cant alaturi de el si alaturi de doamna Angela Gheorghiu, careia ii multumesc pentru sprijinul acordat din punct de vedere uman si profesional.

 

Sa vorbim putin si despre viitor: pe ce scena celebra a operei ti-ai dori sa concertezi in viitorul apropiat?

Deocamdata imi doresc sa cant la Arenele Romane din Bucuresti, Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, Royal Albert Hall si in multe sali si teatre din Asia, promovand spectacolul C E Z A R ?The Voice of Love?, un spectacol plin de emotie, muzica de suflet, lumini si un ambient mistic.

  

Text: Andreea Popescu