Chanel vinde sticle pentru apă cu 4410 lire

Pentru a reduce consumul de plastic, mulţi clienţi ai brand-ului au ales să investească în sticle de apă ce pot fi reutilizate. Faptul că acestea costă peste 4000 de lire este destul de confuz şi pentru cei mai ecologişti dintre noi.

Sticla aurie vine într-o „geantă tubulară” de lux, din piele de miel matlasată, mâner cu lanț și cu logo-ul Chanel pe capac. Pare de necrezut, însă sticla-poşetă apărută în noiembrie anul trecut şi adusă recent la vânzare în magazinele din Marea Britanie, este aproape sold out.

Săptămâna trecută, la premiile Grammy, cântăreaţa Maggie Rogers a venit la eveniment cu o astfel de poşetă, spunând reporterilor că “sustenabilitatea este un lucru foarte important pentru ea.”

Vezi care geantă ţi se potriveşte mai bine!Pleosca Chanel apărută în anii ‘90

Prima geantă “pleoscă” Chanel a fost creată în 1993 şi a fost inspirată şi promovată de Claudia Schiffer şi Carla Bruni. Astăzi, o astfel de geantă de colecţie poate fi achiziţionată cu 8500 de lire, fără să aibă inserţii de aur.

Însă titlul de “Cea mai scumpă sticlă vândută vreodată” nu-i revine casei Chanel, ci sticlei Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani, vândută cu 45.000 de lire sterline. Sticla de 750ml este confecţionată din aur de 24 de carate şi poate avea încrustaţii de diamante sau alte pietre preţioase. Apa din aceste sticle este din Fiji şi Franţa.

Invenţia îi aparţine lui Fernando Altamiro de la Tequila Ley, acelaşi care a creat designe-ul sticlei de cognac Dudognon Heritage Henri IV, cea mai scumpă din lume.

 

 

Vezi colecţia Chanel couture pentru primăvara 2020!

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images