Chef Catalin Scarlatescu organizeaza Festivalul gustului romanesc

Toamna aceasta va avea un gust romanesc savuros. Pentru ca iubeste traditiile noastre si mancarea romaneasca, chef Catalin Scarlatescu si-a propus sa le redea stralucirea de altadata: intre 5 si 8 octombrie, celebrul chef va organiza Festivalul gustului romanesc, care se va desfasura la Constanta, in Piata Ovidiu.

Dupa succesul Festivalului scoicilor, devenit deja traditie, Festivalul gustului romanesc va aduce pe mesele oaspetilor sai retete romanesti pe care chef Scarlatescu le-a redescoperit si invatat in drumurile sale prin tara chiar de la localnici.A mancat la stana cel mai gustos bulz

„Sunt fascinat de tot ce inseamna Romania si nu ratez nicio ocazie de a strabate tara asta minunata in cautare de mancare fabuloasa. In Dobrogea am descoperit niste doamne cu maini absolut miraculoase, care intind niste foi de placinte cat patul, in Maramures am gatit la foc cu batranii satului care mi-au aratat secretele lor, la stana am mancat cel mai gustos bulz din viata mea. Romania e cu adevarat fabuloasa, iar mancarea noastra merita sa fie readusa pe mesele orasenilor. Asa a luat nastere ideea acestui festival, in care printesa va fi mancarea noastra”, marturiseste chef Scarlatescu.

Timp de patru zile Piata Ovidiu din Constanta va gazdui o manifestare gastronomica unica, in care traditii culinare din mai multe regiuni istorice ale Romaniei vor fi aduse in fata publicului. De la retete traditionale ale ciobanilor, la preparate culese de la romani din Moldova, Transilvania sau Maramures, la delicatese din Dobrogea, mancaruri celebre din Banat, Bucovina si Oltenia si specialitati consacrate din Muntenia, toate vor fi pe placul gurmanzilor care sunt asteptati la festival.

Ai visat mancare? Afla de AICI semnificatia acestui vis!

Text: Oana Baltoc