Chirurgia estetica desavarseste aspectul fizic

chirurgia-estetica-shutterEstetica corporala, atribut al frumusetii feminine, este la ora actuala un deziderat ce poate fi usor obtinut, folosind o gama larga de proceduri chirurgicale si nechirurgicale. Tehnici ce completeaza procedurile traditionale de cosmetica, masaj, fitness, etc., avand ca rezultat final desavarsirea aspectului fizic.

Chirurgia plastica si estetica se adreseaza in special persoanelor cu imperfectiuni estetice, defectul fizic ramanand o povara destul de greu de suportat, indiferent de varsta pe care o avem. Odata instalat, remarcat si constientizat, acest defect devine o sursa de indispozitie si o preocupare continua. Privirile celor din jur, cunoscuti sau necunoscuti, devin apasatoare. {i incet-incet in mintea noastra, defectul este din ce in ce mai vizibil in ciuda tuturor eforturilor pe care le facem pentru a-l masca. De aceea, necesitatea unei interventii chirurgicale estetice care sa corecteze este frecventa si, de cele mai multe ori, justificata din punct de vedere morfologic.
 
Recomandari pentru o frumusete perfecta
Este recomandat ca procedurile sa se adreseze atat regiunilor corporale care necesita modificari de corectie estetica dar si zonelor invecinate, pentru a obtine, in final, o armonie a intregului, cu un rezultat estetic maximal. Modalitatile de realizare a acestor obiective nu sunt totdeauna singulare, ele necesita, in marea majoritate a cazurilor, o asocierea de tehnici si interventii si o scriere a acestora in scopul obtinerii rezultatului dorit. Procedeele de reintinerire si remodelare corporala implica: reintinerirea si corectarea defectelor faciale, remodelarea sanilor, remodelarea conturului corporal. Toate aceste obiective implica numeroase metode chirurgicale si nechirurgicale ce se efectueaza etapizat, intr-o anumita cronologie si, bineinteles, beneficiind de o indicatie clara, adaptata cazului respectiv. In ultimul deceniu s-a remarcat cresterea solicitarilor pentru reintinerire faciala la persoanele de sex feminin cu varste cuprinse intre 25-60 de ani.

Tehnici chirurgicale
Exista o diversitate a procedeelor utilizate in prezent, atat chirurgicale (lifting chirurgical, blefaroplastie, rinocorectie, otoplastie) cat si a procedeelor nechirurgicale (injectare de toxina botulinica, atenuarea ridurilor folosind New-Fill, Hylaforme, peeling chimic, etc.) acestea din urma avand o eficienta maxima dar din pacate, cu rezultat estetic temporar. Asocierea diverselor tehnici chirurgicale si nechirurgicale contribuie in final la obtinerea unor rezultate si in totodata pastrarea efectului in timp. Este important de precizat ca informatiile corecte legate de procedura chirurgicala dorita trebuie obtinute in mod avizat in timpul unei consultatii, ce se desfasoara in cadrul cabinetului privat de chirurgie plastica, si numai de la chirurgul plastician, singurul in masura sa furnizeze in mod autorizat aceste informatii. De multe ori, aceste informatii pot fi obtinute de pe Internet, vizitand site-urile diferitelor cabinete de chirurgie plastica si reparatorie, dar este bine ca ele sa fie urmate de consultatia in cabinetul de specialitate.

Retineti!
Chirurgia estetica este, inainte de toate, o chirurgie a cazului particular, deoarece exista mari variatii individuale: si nu toti suntem egali in fata posibilitatilor sale. Fiecare caz are particularitatile sale, de aici si individualizarea actului chirurgical. Puterea de transformare fizica a unei persoane, uneori radicala, confera chirurgiei estetice un caracter de multe ori magic in imaginatia publicului. Dar sa nu uitam faptul ca in chirurgia estetica totul este un act medical care nu functioneaza decat prin competenta si specializarea celor care o practica si ca orice act medical are limitele si regulile ei. Pentru un candidat la o operatie estetica, ignorarea acestor reguli de o reala importanta inseamna posibilitatea de a se confrunta cu mari deziluzii.

Dr. Eugen Turcu, medic specialist chirurgie plastica
“ESTET” – Cabinet chirurgie plastica si estetica
Tel.: 021/320.43.37; O722.527.140