Cine sunt cei mai bogaţi cântăreţi

După ce a fost realizat timp de un deceniu de revista Forbes, clasamentul pentru cei mai bogaţi cântăreţi a fost publicat anul acesta de revista  Rolling Stone şi a luat în calcul toate sursele de venit ale artiştilor.

Pe lângă banii generaţi de muzica lor, sumele includ veniturile obţinute datorită parteneriatelor sau, în cazul anului 2021 care a fost unul de pandemie, din vânzările cataloagelor lor.Mai mulţi bani din şampanie sau încălţăminte

Şapte dintre cei zece muzicieni care au fost plătiţi cel mai bine în 2021 au recurs la vânzarea cataloagelor lor. Acest a fost şi cazul celui care se află pe locul 1 în top: Bruce Springsteen, care a cedat drepturile sale muzicale către Sony pentru o sumă estimată la 500 de milioane de dolari.

Rolling Stone subliniază că din cei 470 de milioane de dolari câştigaţi de Jay-Z, 300 de milioane au provenit din vânzarea mărcii sale de şampanie către grupul LVMH. Parteneriatele sale cu Puma şi Tiffany & Co au fost de asemenea luate în calcul.

În ceea ce-l priveşte pe Kanye West, locul 4 cu 250 de milioane de dolari, „mare parte” din venituri au provenit din vânzarea de încălţăminte rezultată din colaborarea sa cu Adidas, Adidas Yeezy.

Taylor Swift, singura femeie din top 10 cei mai bogaţi cântăreţi, datorează cei 80 de milioane de dolari din lansarea reînregistrărilor a două albume, „Fearless” şi „Red”, şi parteneriatele cu mărcile Peloton şi Starbucks.

Top 10

  1. Bruce Springsteen (590 milioane de dolari)
  2. Jay-Z (470 milioane de dolari)
  3. Paul Simon (260 milioane de dolari)
  4. Kanye West (250 milioane de dolari)
  5. Ryan Tedder (200 milioane de dolari)
  6. Red Hot Chili Peppers (145 milioane de dolari)
  7. Lindsey Buckingham (100 milioane de dolari
  8. Mötley Crüe (95 milioane de dolari)
  9. Blake Shelton (83 milioane de dolari)
  10. Taylor Swift (80 milioane de dolari

Cristina Dudău

Foto Hepta