Colectia Magnificent by Parlor, inspirata de serialul “Suleyman Magnificul – sub domnia iubirii”, poate fi admirata in Centrul Vechi

Colectia_in_Centrul_Vechi1Veronica Zaharia, creatoarea Casei Parlor, prezinta publicului larg  o colectie inspirata din vesmintele purtate la Curtea sultanilor, in secolul al XVI-lea.  Cele 13 rochii ce compun colectia Magnificent by Parlor va asteapta sa le admirati, in perioada 4 – 8 octombrie, in Piata Sfantul Anton din Centrul Vechi.

Rochiile foarte actuale, dar in care se regasesc accente din moda de la palatul lui Suleyman Magnificul, au fost inspirate de serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, difuzat de Kanal D, in fiecare luni si marti, de la 20.00.  Prezentarea pe podium a colectiei Magnificent by Parlor a avut loc la evenimentul “Toamna  Magnifica”, organizat recent de Kanal D.

Moda de la Palatul lui Suleyman Magnificul era influentata de ceea ce se purta la acea vreme in Europa. Imperiul Otoman, extins pana la zidurile Vienei,  devenise un punct de intalnire a civilizatiilor. Chiar daca hainele pentru aristocratia otomana respectau intocmai liniile modei europene medievale, in afara Palatului, oamenii simpli, femei sau barbati, purtau mantale lungi pana in pamant, in nuante sterse, trase peste salvari sau fuste largi.

Frumusetea vesmintelor  otomane si influenta  acestora in moda prezentului pot fi admirate la o plimbare prin  Centrul Vechi, in Piata Sfantul Anton, in perioada 3-8 octombrie.

 

Text: Andreea Popescu