Corectarea unei asimetrii mamare: transmisie live de pe masa de operatie in sala de conferinta

0a0ashutterstock_26939833Un bust bine proportionat reprezinta cu certitudine un semn al frumusetii si al feminitatii. Cel mai mic defect din aceasta zona a bustului se poate transforma in cel mai mare complex al unei femei. Este cunoscuta functionalitatea implanturilor mamare in marirea bustului, dar la fel de bine acestea sunt utilizate si in cadrul interventiilor de corectare a asimetriei mamare. Despre utilitatea si calitatea implanturilor mamare s-a discutat in cadrul “Cursului de augmentare mamara”, desfasurat de compania Allergan Romania in parteneriat cu Asociatia chirurgilor plasticieni din Romania, la Hilton Athenee Palace.

Unii dintre cei mai importanti chirurgi plasticieni din Romania au discutat despre tehnicile actuale utilizate in cazul interventiilor de augmentare mamara raportate la cerintele pacientelor, impartasind totodata experientele proprii cu privire la utilizarea anumitor tipuri de implanturi mamare.

Invitatul special al evenimentului, dr. Federico Mayo, medic coordonator  al departamentului de chirurgie plastica din cadrul Spitalului Beata Maria Ana din Madrid, le-a prezentat chirurgilor plasticieni romani cateva cazuri clinice de augmentare mamara.

Un element cu adevarat deosebit il reprezinta demonstratia live a interventiei de corectare a unei asimetrii mamare la o pacienta de 20 de ani, diagnosticata cu scolioza. Interventia a fost realizata la Spitalul Clinic de Urgenta, de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti si transmisa live in sala de curs a evenimentului.

Text: Alexandra Lupu