Corina a petrecut Pastele la Satu Mare si a imbracat un costum traditional

Corina a petrecut Pastele la Satu Mare si a imbracat un costum traditionalCantareata Corina a petrecut Pastele la Satu Mare si a imbracat un costum popular osenesc primit de la bunica ei si vechi de 20 de ani. Pe centura costumului, pe fusta si pe camasa au fost tesute manual 1.000 de margele. Alaturi de fiul sau Robin, Corina a respectat traditiile: “Am fost la biserica in noaptea de Inviere, am primit stropitorii si am gatit drob de miel, cas de oua si sarmale.

Mama mea se pricepe de minune la gatit si de la ea am invatat tot ce tine de gastronomie. Iubesc mancarea si traditiile romanesti. De Paste nu ma abtin de la nimic, chiar daca uneori se intampla sa ma ingras cu unul sau doua kilograme”, a spus artista.

       Cat despre costumul popular autentic, ea a declarat: „Este un costum osenesc autentic, creat in urma cu 20 de ani si primit cadou de la bunica mea. Il imbrac cu mandrie de fiecare data cand vin de Paste acasa, la Satu Mare. Fusta este din tergal cu multe aplicatii manuale, camesa are maneci cu volane, iar naframa rosie completeaza perfect toata tinuta. Costumul are peste 1000 de margele ce au fost cusute manual”. Cea mai recenta melodie a Corinei poate fi ascultata chiar aici.

 

Text: Ruxandra Raica