Corina lanseaza „Fernando”, primul clip in care apare fara machiaj

Corina lanseaza piesa verii, „Fernando”, realizata in studioul DeMoga, clipul reprezentand o premiera pentru industria muzicala romaneasca. Cantareata apare in majoritatea cadrelor fara machiaj, iar clipul este lucrat fara a interveni deloc prin filtre sau masti de post-productie pe fata sau pe corp.

„Activez intr-o industrie in care ni se spune mereu ce si cum sa facem, in care simtim presiunea sa fim la fel, sa vindem chipuri perfecte, trupuri subtiri si sexy, mesaje fara consistenta. Uitam de multe ori ca superbele fete care ne urmaresc si se compara cu noi nu stiu ca pentru imaginea «fara cusur» impusa de modele false si prea perfecte, lucreaza artisti talentati de makeup, de imagine sau ca se folosesc filtre de post-productie… Asa am ajuns sa mintim. Frumusetea nu e o fata frumoasa, un trup cu norme nerealiste, ci o inima frumoasa, o minte frumoasa, un suflet frumos, toate insotite de curajul de a fi tu insati”, a explicat Corina mesajul din spatele noului proiect.„Nu vreau sa par mai slaba, diferita de cum sunt cu adevarat“

Corina a adaugat ca fiecare clip din cariera ei a fost foarte atent lucrat la capitolul imagine, inclusiv acesta. „La fiecare clip lucram asupra fiecarui cadru impreuna cu artistul vizual si puneam «masti»- niste filtre de montaj, care anuleaza orice rid fin, ascund orice por si imperfectiune. M-am decis ca nu mai vreau asta. Nu mai vreau cadre care sa alungeasca silueta, nu vreau sa par mai slaba, mai inalta, diferita de cum sunt cu adevarat. Traim intr-o lume in care am fost prea mult timp privite ca «obiecte», dar vremurile s-au schimbat. Tine doar de noi sa ne eliberam de etichete, de presiunea de a fi cuminti, dragalase, sotii supuse si tot timpul ascunse dupa false retete ale feminitatii”, a punctat artista.

Noul clip este unul de imagine, cu stylingul semnat chiar de artista (pentru intreaga echipa), un manifest „empowerment”, care pune sub semnul intrebarii cliseele despre feminitate si pune accent pe frumusete si unicitate. In plus, Corina militeaza pentru explorarea sexualitatii fara tabu-uri si lanseaza cu aceasta ocazie miscarea #QueerRomania.

„A fi queer este unul din termenii gresit interpretati in cultura noastra. A fi queer inseamna, inainte de toate, a poseda un fel de a gandi, un set de valori, o mentalitate diferita. Este viziunea despre lume caracterizata de acceptare, de naturaletea de a fi unic, neconventional si liber in exprimare. <The Queer Ones> sunt cei care apreciaza diferenta, respecta orice orientare sexuala, inteleg complexitatea si infinitatea identitatilor fiecaruia dintre noi. Lor le este dedicat Fernando si lor le spun ca merita sa luptam impreuna pentru a oferi tuturor o tara, o lume in care ne putem exprima fara teama de prejudecati, fara sentimentul ca nu e normal sau nu ne integram”, mai spune Corina.

Echipa care a luat parte la realizarea acestui proiect este compusa din artistii de  make-up Alex Abagiu si Romelia Pelin, hairstylistul Cornel Saru si fetele de la Antz, care s-au ocupat cu definirea conceptului Fernando.

Text: Oana Baltoc