Crema cu filtru UV poate bloca protectia naturala a pielii?

Crema cu filtru UV poate bloca protectia naturala a pielii?Protectia naturala a corpului uman impotriva radiatiilor UV daunatoare poate fi blocata de cremele cu filtru UV, este rezultatul surprinzator al unui nou studiu.

Cercetatorii de la Universitatea Brown au descoperit ca pielea oamenilor contine senzori care detecteaza radiatiile soarelui. Acesti receptori de lumina, care se gasesc si in retina, alerteaza creierul care activeaza instantaneu producerea de melanina, pentru protejarea corpului de razele soarelui.

Aceasta este o protectie rapida impotriva razelor UV care incepe cu mult timp inainte ca pielea sa se bronzeze.

Cercetatorii cred ca blocarea completa a razelor solare pe care o ofera cremele cu filtru UV nu este neaparat buna pentru ca impiedica si receptarea anumitor raze de lumina necesare declansarii protectiei naturale a corpului.

Cercetatorii spun ca firmele producatoare de creme cu protectie soalara ar trebui sa ia in calcul acest mecanism natural al corpului, pentru a crea produse mai eficiente si care sa fie in armonie cu modul in care functioneaza pielea noastra.

Text: Bianca Badescu

iulie 22nd, 2014 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate