Culoarea rosie chiar este cea mai sexy culoare

Culoarea rosie chiar este cea mai sexy culoareDaca ai vrea sa afli cand este o femeie in cautarea dragostei, ei bine, raspunsul ar putea fi dedus in urma culorii hainelor pe care le poarta. Mai multe cercetari au scos la iveala faptul ca femeile ofera anumite informatii in legatura cu starea lor interioara prin intermediul vestimentatiei, iar culoarea rosie semnifica in definitiv faptul ca femeia respectiva isi doreste o relatie, chiar si de natura sexuala.

Oamenii de stiinta afirma faptul ca femeile au tendinta de a purta rosu sau roz atunci cand sunt in perioada ovulatiei, momentul acela cand o femeie se afla in cel mai fertil moment. Inca nu se stie exact de ce culoarea rosie atrage atat de mult partenerul, insa exista mai multe ipoteze. Una dintre ele spune ca are legatura cu roseata din obraji dupa o partida de sex. Psihologii, la randul lor, au analizat legatura dintre culori si comportament. Si intr-adevar, se pare ca exista o relatie foarte stransa intre intre cele doua. Cercetatorii de la Universitatea British Columbia din Canada au chestionat 124 de femei  si au aflat ca cele care erau in cea mai fertila perioada erau mai predispuse la a purta haine de culoare roz sau rosie.

Si asta nu este tot, pentru ca aceleasi studii au aratat ca femeile care poarta in pozele de profil de pe retelele de socializare culoarea rosie primesc mai multe mesaje, spre deosebire de cele care poarta orice alta culoare. In plus, tot cercetarile arata ca barbatii se simt mai atrasi de femeile in rosu si sunt dispusi sa cheltuiasca mai multi bani cu aceste femei.

Text: Ruxandra Raica