Cum a schimbat pandemia industria de frumusețe

Pandemia de coronavirus a avut, în 2020, impact și asupra industriei de frumusețe. Normele de distanțare socială și purtatul măștilor de protecție au influențat comportamentul consumatorilor de produse de îngrijire personală. Au apărut noi trenduri, dar și noi cerințe, conform noilor nevoi.Avem tenul mai sensibil din cauza măștii

“Dincolo de faptul că ne protejează în fața răspândirii Coronavirusului, purtatul măștii poate avea efecte secundare mai puțin plăcute asupra calității tenului. Sub mască se creează un efect de seră. Respirația este recirculată, pielea este oxigenată insuficient, iar temperatura crește. În timp, pielea își pierde din luminozitate și se acumuleză toxine. Prin urmare, pot apărea imperfecțiuni sub forma unor comedoane inestetice, mai ales în zona mandibulară. Porii se vor dilata și vor avea un aspect inestetic, iar pielea sensibilă se va înroși în cele mai multe cazuri neuniform”, ne+a explicat Diana Baicu, director general al Top Line.

Pielea își pierde din tonus

Circulatia sanguină este și ea influențată negativ, cu efecte asupra metabolismului celular, în special asupra fibroblaștilor, resposabili pentru producția esențială de colagen și elastină. Aceștia își încetinesc activitatea, apărând relaxarea cutanată, accentuarea șanțului nazo-labial și apariția de linii fine. Este recomandată o îngrijire și mai atentă în această perioadă. A crescut astfel cererea de produse și tratamente care oferă efect de lifting și tonifiere.

Rilastil ProgressionHD este o linie destinata special cresterii luminozitatii naturale a pielii si contracareaza semnele imbatranirii acesteia. Ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si la reducerea profunzimii ridurilor.

Mascneea – o noua afecțiune a tenului

Mascneea este o iritație a tenului care apare de obicei la persoanele care poartă masca timp îndelungat. Masca de protecție și faptul că ne expunem foarte mult la lumina emisă de televizoare, calculatoare sau telefoane mobile pot duce la acumularea excesivă de sebum și la erupții cutanate. De aceea a crescut cererea pentru tratamente antiacnee și de reechilibrare a secreției de sebum.

Rilastil Acnestil este un tratament combinat, care actioneaza asupra celor 4 evenimente biologice responsabile pentru formarea leziunilor acneice: colonizare bacteriana, hiperactivitatea glandelor sebacee,  hiperkeratoza canalului de par si inflamatia.

Soluții contra luminii albastre

Lipsa luminii soarelui, lumina albastră a telefoanelor mobile sau a televizorului, dar și substanțele eliminate de produsele chimice de curățat suprafețele ne pot dăuna pielii. Aceasta devine ternă, cenușie, deshidratată, ori se îngrașă și poate duce la apariția acneei.

Zilnic este nevoie de curățare, tonifiere, serum, cremă de față și de ochi, iar o dată la câteva zile sau sau ocazional exfoliere și măști folie.

Rilastil Daily Care este o gama completa pentru curatarea profunda, indepartarea machiajului, reajustarea si calmarea pielii fetei.

Foto Shutterstock