Cum funcționează uleiul pentru bronz și cum să il folosești corect

Cunoașterea modului corect de utilizare a uleiului pentru bronz este foarte recomandată, mai ales pentru cei care doresc să obțină acea culoare perfectă, bronzată, de piele sărutată de soare. Indiferent dacă lucrezi la bronzul tău natural prin expunerea la soare sau folosești metode de bronzare artificiale utilizarea uleiurilor pentru bronzare va:

  • Oferi un ten perfect;
  • Oferi protecție suplimentară împotriva soarelui;
  • Ajuta la obținerea unui bronz mai rapid;
  • Asigura un bronz uniform;

Farmaciștii Catena recomandă CREMA TEN COMFORT MAT SPF 50+ de la Rilastil, o emulsie pentru față, îmbogățită cu Azeloglicina (ce are rolul de a regla producția de sebum) și pulberi ce absorb sebumul, reduc vizibilitatea porilor și ascund petele.Așadar, cum funcționează uleiul pentru bronz?

Prin aplicarea uleiurilor pentru bronz pe piele, pielea ta va atrage mai multe raze ultraviolete de la soare și le va concentra pe piele. Cu o expunere mai mare la UV, melanina din piele este produsă mai rapid, astfel încât procesul de obținere a unui bronz perfect este accelerat și intensificat în zonele in care ai aplicat ulei pentru bronz.

Cum să folosești corect uleiul pentru bronz?

1. Factorul de protecție solară ridicat este important

Atrăgând volume mai mari de raze UV înseamnă efecte de bronzare accelerate, dar și că pielea ta va avea nevoie de mai multă protecție solară. Când cumperi ulei pentru bronz, asigură-te că optezi pentru unul cu niveluri ridicate de SPF. Ideal, un SPF de 30 sau ceva mai mare, pentru a evita uscarea și înroșirea pielii.

Desigur, produsele cu SPF reglează intensitatea razelor solare absorbite de pielea ta, de aceea folosirea unui produs cu SPF ridicat va fi doar contraproductivă. De aceea, alegerea unui produs cu SPF 15 este o combinație optimă de utilizat împreună cu uleiul pentru bronz, deoarece va preveni arsurile solare, în timp ce uleiul pentru bronz va acționa ca un catalizator pentru eforturile tale naturale de bronzare și nu se vor anula reciproc.

Farmaciştii Catena recomandă Rilastil Sun System o gamă completă pentru protejarea tenului şi a pielii corpului de acţiunea nociva razelor solare, oferind protecţie solară tuturor tipurilor de piele, chiar şi celor sensibile şi reactive la soare.

Notă: Dacă uleiul pentru bronz pe care îl ai are zero SPF, este foarte recomandat să cumperi separat o cremă sau un gel de protecție solară.

2. Cum să aplici uleiul pentru bronz?

Toarnă cantitatea dorită de ulei pentru bronz în palme, întinde și freacă uleiul uniform pe zonele corpului pe care dorești să le bronzezi. Dacă îl folosești pe zone de piele mai delicate, cum ar fi fața, asigură-te că o faci cu blândețe și, din nou, uniform.

3. Cât de frecvent ar trebui să reaplici uleiul pentru bronz?

Cele dintre voi care doresc cu adevărat să accelereze lucrurile ar trebui să reaplice uleiul pentru bronz la fiecare 2 ore, mai ales dacă ești activ (transpiri mult) și/sau înoți și intri frecvent în apă. Dacă, totuși, nu vrei să riști să te bronzezi prea repede, recomandăm aplicarea uleiului pentru bronz la fiecare 3 până la 5 ore. În general, depinde de preferințele tale și de tipul tău de piele.

Cei care exagerează cu frecvența și cantitatea de ulei pentru bronz sunt susceptibili să dezvolte alergii, acnee și/sau arsuri solare neplăcute care pot duce chiar la boli grave ale pielii.

Foto: shutterstock