Cum iti aplici corect genele false

Extensiile de gene sau genele false au un rol definitoriu in realizarea oricarui make-up, iar in zilele noastre, niciun machiaj profesional nu sare peste acest aspect. Si-au castigat insemnatatea, devenind un accesoriu must-have pentru femeile care isi doresc sa cucereasca dintr-o singura clipire! Da, sunt dramatice, seducatoare, pretioase si excentrice, uneori chiar teatrale, dar nelipsite din topul tendintelor in materie de frumusete. Pentru ca sunt “most wanted” in ceea ce priveste machiajul, designul lor se regaseste pe piata intr-o varietate de forme, dimensiuni si culori, suficient cat sa-ti ofere sansa de a gasi exact ce-ti doresti si ti se si potriveste. Secretul consta doar in aplicarea lor corecta si fara prea mari batai de cap. Make-up artistul si prietena noastra Manuela Gisca vine in intampinarea voastra cu cele mai utile sfaturi pentru aplicarea corecta a genelor false!Pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a aplica in mod corect genele false tip banda:

1. Alege tipul de gene

Va recomand aplicarea genelor false tip banda, care sunt mult mai la indemana. Practice, rezistente si cu un aspect natural, genele false tip banda sunt alegerea ideala atunci cand iti doresti un make-up rapid, realizat chiar de tine. Indiferent de momentul zilei sau de eveniment, este important de retinut ca genele-banda se aplica dupa ce ne-am machiat si se dau jos inainte de demachiere.

2. Asigura-te ca dimensiunea genelor false este cea potrivita

Recomand foarte mare atentie in privinta alegerii genelor, pentru ca ele sa para cat mai naturale. In general, marimile genelor false tip banda sunt standard, asa ca, inainte de aplicare, verifica daca sunt exact cat lungimea ochiului tau. Daca genele depasesc coltul extern al ochiului, ajusteaza genele false in functie de forma ochiului tau cu ajutorul unei forfecute.

3. Aplicarea adezivului

Este cea mai provocatoare parte a intregului proces, existand riscul de deteriorare a machiajului sau chiar de desprindere a genelor, daca acestea nu sunt lipite bine. Adezivul transparent se aplica pe banda genelor false intr-un strat subtire si cat mai aproape de linia naturala a genelor, insistand mai mult in colturile externe. Asteptati sa se usuce aproximativ 30 de secunde, dupa care puteti sa finisati aspectul cu un tus de ochi negru si, eventual, un strat de mascara, pentru ca genele naturale sa se intrepatrunda cu cele false. La finalul serii, inainte de demachiere, desprindeti banda genelor false de la coltul exterior al ochiului catre cel interior, pana cand se desprind in totalitate.

Text: Alexandra Lupu