Cum iti influenteaza forma sprancenelor trasaturile fetei

shutterstock 114991009       Privirea… cat de importanta este ea si cat de importanti sunt toti factorii care ii sar in ajutor! Culoarea ochilor, machiajul lor, genele sunt ajutoarele privirii ce ne deosebesc si ne fac speciale.

Sa nu uitam de sprancene, care au cel mai important rol al privirii. Ele reprezinta un punct de reper important al machiajului si tocmai din acest motiv trebuie sa fie bine lucrate si conturate. Sprancenele ofera fetei o luminozitate mai mare, maresc deschizatura ochiului si scot in evidenta trasaturile frumoase.

Daca sprancenele nu sunt pensate intr-un mod corespunzator formei fetei tale, atunci machiajul este mai greu de efectuat!

In primul rand, atunci cand decizi sa alegi forma lor, trebuie sa tii cont de forma fetei si de structura acesteia.

In structura sprancenelor trebuie sa ai in vedere:

  • Baza sprancenelor – inceputul lor, partea de deasupra nasului;
  • Partea de mijloc – acolo unde arcuirea este cel mai puternic accentuata;
  • Coada, care este cel mai putin pronuntata si cea mai subire;

Sprancenele, in functie de lungime si densitate, pot fi: subtiri, lungi, late, groase, drepte, orizontale sau rotunde.

Cel mai corect contur al unei sprancene este acela care incepe de deasupra ochiului, se arcuieste la jumatatea acestuia, iar capatul il are la coltul exterior al ochiului.

Pentru a masura cu exactitate, poti lua un creion pe care sa il asezi in dreptul coltului interior al ochiului; astfel vezi cu precizie de unde trebuie sa inceapa forma sprancenei.

Coada ochiului, atunci cand creionul se afla in coltul exterior al ochiului, este punctul unde se termina spranceana.

Locul unde spranceana este arcuita este dat de iris. Pune un creion acolo unde se termina nara astfel incat sa treaca prin dreptul irisului.

Iti amintim inca o data ca sprancenele schimba intreaga forma a fetei!

Forma orizontala a sprancenei largeste fata si ii scurteaza lungimea ei.

Cele care au o fata in forma de para pot opta pentru sprancene mai groase, dar cu arcuire usor delicata. Cu cat sunt mai lungi, cu atat mai bine!

Fata rotunda are nevoie de o spranceana nu prea groasa, dar nici subtire, unde trebuie evidentiata arcuirea acesteia pentru a-i oferi fetei senzatia de alungire.

Fata patrata necesita sprancene usor rotunjite pentru a distrage atentia de la aspectul patrat.

De asemenea, sprancenele le poti vopsi daca nu esti multumita de culoarea lor naturala.

Pentru brunete, sprancenele trebuie vopsite cu una sau doua nuante mai deschise decat podoaba capilara. Nu folosi aceeasi nuanta cu a parului, risti sa pari mai batrana decat esti in realitate.

Blondele, spre deosebire de brunete, au nevoie de o vopsea pentru sprancene cu una sau doua nuante mai inchise decat culoarea parului.

Roscatelor li se potrivesc nuantele de ciocolatiu, saten, care le pun in evidenta culoarea ochilor!

 

Text: Maria Camelia Diaconu