Cum sa te comporti si cum sa te imbraci la prima intalnire

shutterstock 10069234Pentru multi dintre noi, prima intalnire este mai mult decat un “eveniment”. Emotia si fluturii din stomac sunt senzatii pe care cu greu le poti explica, insa e bine sa nu uitam ca felul in care ne punem in valoare in fata ei/lui depinde foarte mult de comportament si chiar de modul in care ne imbracam pentru prima intalnire.

De ce spun asta? Prima impresie este foarte importanta in general, cu atat mai mult la prima intalnire. Daca vrei sa mearga totul bine si sa impresionezi, trebuie sa tii cont si de capitolul  maniere. Pe de alta parte, sincer vorbind, depinde si ce-ti doresti de la prima intalnire, si totusi…

Stabileste momentul intalnirii intr-o perioada a zilei in care te simti confortabil.  Nu te duce la o intalnire imediat dupa ce iesi de la ore sau dupa ce ai terminat serviciul. Ai nevoie de cat mai mult timp ca sa cunosti un om. Acorda-ti-l! Ai grija de igiena, fa un dus, foloseste un gel cu miros placut, vezi ce faci cu parul, unghiile si foloseste un parfum discret. O fata trebuie sa aiba grija de make-up. Nu exagera cu machiajul. Ascunde-ti (daca e cazul) micile imperfectiuni, dar in rest un make-up discret care sa-ti puna in valoare luminozitatea si trasaturile fetei este suficient.

Cred ca prima intalnire ar trebui planificata intr-un loc public. In cazul in care nu va cunoasteti deja, un restaurant, o cafenea eleganta sau un cinematograf va vor ajuta sa va simtiti mai in largul vostru. Daca totusi intalnirea are loc intr-un grup de prieteni de-ai lui/ei, e important sa-i faci cunostinta celui/celei cu care te intalnesti cu grupul de prieteni si sa ai grija sa o/il incluzi in conversatie.

Incearca sa ajungi la ora la care ati stabilit intalnirea. Pentru EL, n-ar fi rau chiar si mai devreme cu 5 minute (lasa orgoliile la o parte). Asa o sa mai ai timp sa-ti faci ultimele “retusuri” (sa-ti alegi pozitia masculina de asteptare, sa vezi daca totul e in regula si n-ai uitat ceva, sa-ti repeti “scenariul” daca e cazul). Punctualitatea intotdeauna da bine la capitolul impresii. Fetele oricum au tendinta de a intarzia. De multe ori o fac intentionat, e ca un “trend”, sa zic asa. Vezi tu, nu da bine sa ajunga la timp. Trebuie sa lase impresia ca sunt usor “pretioase”, dar sa nu fim misogini fiindca si asta face parte din “arsenalul” unei fete. In general, daca intarzii, ajungi agitat la intalnire iar cel/cea care te asteapta va avea sistemul nervos excitat. In schimb, un barbat nu prea are voie sa intarzie mai mult de 2-3 minute fara sa anunte telefonic. Orice greseala de genul acesta trebuie sanctionata si e mai bine sa amani intalnirea pentru alta data – asta asa, pentru orgoliul tau feminin.

Incearca sa vezi ce haine s-ar potrivi mai bine in functie de locul de intalnire sau de evenimentul la care va duceti. Imbraca-te cu hainele in care te simti bine, relaxat, sa nu te streseze nimic astfel incat sa te bucuri de prezenta ei/lui si sa poti sa fii TU.

Ai grija la pantofi daca e cazul de plimbari prin parc. Este important si pentru ea/el sa vada ca te-ai imbracat cu ceva special pentru acel moment, dar ai grija sa nu exagerezi. E adevarat, poti sa treci in extrema cealalta si sa apari la intalnire in trening, dar asta numai in cazul in care vrei sa faci misto.

Esti in intalnire. Pune intrebari. Incearca sa cunosti cat mai mult despre el/ea de la prima intalnire. Evita intrebari care ar putea determina situatii jenante (cati sau cate prieteni/prietene ai avut pana acum, cu cati sau cate ai facut sex s.a.). Descopera persoana cu care vorbesti. Fii curios sa vezi ce-i place, ce pasiuni are. Nu te lauda si nu vorbi despre tine mai mult decat e cazul. Nu incerca sa acaparezi discutiile, sa pari tu destept si sa cazi in aroganta (chiar daca este asa). Nu transforma intalnirea intr-un concurs de cultura generala. Cel de langa tine trebuie sa se simta bine in compania ta.

E foarte bine sa-l asculti pe cel/cea cu care te-ai intalnit si sa-i urmaresti privirea in timp ce-ti vorbeste ca sa-i arati interesul pentru ceea ce-ti spune. O atitudine de plictiseala sau negativista in modul de a privi lucrurile va speria cu siguranta partenerul de intalnire si se va simti respins. Incearca sa-i ceri parerea vizavi de subiectul discutiei. Poti sa-ti dai seama daca aveti opinii convergente sau… nu.

Intalnirea s-a terminat. Eu cred ca n-ar fi rau sa incerci discret sa obtii un feed-back despre cum a fost. Cere-i parerea. Mai mult decat atat, stabileste inca o intalnire daca-ti doresti asta sau chiar daca intalnirea a fost poate un esec. Decat un iubit defect, mai bine un amic bun. Nu poti sa stii niciodata…

 

Text: Vladimir Toma