Cum să te încalți între sezoane pentru a fi în pas cu moda

Deși este încă vară, tendințele de pe podiumuri pentru toamnă vor apărea cât ai clipi. Așa că am identificat trendurile de anul acesta despre care trebuie să știi, iar accentul rămâne pe încălțăminte. Pentru sfârșitul verii, designerii nu „reinventează roata”, așa ca nu îți face griji că trebuie să investești din nou în încălțăminte. În schimb, se bazează foarte mult pe colecțiile trecute ale caselor de modă, adăugând ornamente sau întroducând noi forme și materiale. Cizmele de cowboy, bocancii sau botinele sunt în trend în toate formele sezonul acesta. Cert este că lunile următoare se referă la textură, culoare și vibrație.O atingere Western

O tendință care se transformă cu siguranță într-un must-have sezonul acesta sunt cizmele de cowboy. Alături de jachetele și curelele cu cataramă, cizmele Western sunt perfecte pentru sfârșitul verii. Designeri precum Calvin Klein și Fendi au trimis cizmele western cu imprimeuri și culori îndrăznețe, pe podiumurile de primăvară/vară din 2019. Dar chiar dacă încă nu ești gata să investești în cizme de cowboy, există o mulțime de stiluri inspirate de acestea, care te vor cuceri. Cele mai moderne repere sunt versiunile de cizme cu broderie.

Botine decupate

Picioarele tale se simt “claustrofobe” în cizme? Acest design, cu câlcâiul decupat va rezolva această problemă, iar dacă optezi pentru o pereche cu puțin toc, vei avea și stabilitate.

Cizme înalte

Puține stiluri de încălțăminte sunt la fel de memorabile ca și cizmele peste genunchi. Fă o declarație de stil, indiferent dacă te îmbraci în blugi clasici sau o fustă scurtă. Designeri precum Tory Burch și Gianvito Rossi au prezentat câteva perechi înalte, care sunt o alternativă binevenită la stilurile elegante de cizme peste genunchi.

Bocancii „Combat”

Inspirați de la trendul lansat de Prada, acești bocanci militari au fost prezenți peste tot la Săptămâna Modei de la Paris, evident reinventați în forme și texturi. Alege materiale precum pielea cu șireturi și detalii metalice, fără toc sau cu unul foarte mic.

Culori neutre

Tonurile neutre, cum ar fi crem, bej și maro, au devenit favorite pentru stilul toamnă. Culorile neutre reprezintă o alternativă excelentă pentru finalul verii. Un outfit monocromatic verde asortat cu cizme maro și o geantă în același ton este o modalitate ideală de a saluta într-un mod stylish noul sezon.

Splash de culori

În timp ce culorile mai blânde, neutre au apărut ca o tendință, stiliștii spun că ne putem aștepta ca în acest sezon să vedem multe cizme colorate. Trendsetterii au renunțat la ținutele lor albe sau negre în favoarea unor culori strălucitoare, precum verde neon sau galben pastel. Un boost de culoare prin intermediul încălțămintei este o modalitate modernă de a da un aer trendy outfitului tău.

Bocancii Rock-And-Roll

Bocancii inspirați din anii ’80, văzuți în prezentările de la Celine, au o notă rock prin detaliile aplicate, precum catarame, fermoare și curele atârnate.

Cizme Slouch

Sunt fără îndoială cea mai dominantă tendință a acestui sezon. Acest stil de încălțăminte este confortabil, cu o lungime până sub genunchi și are o formă mai largă, permițând să fie purtat sub fuste sau cu pantaloni. Este o cizmă îndoită, uneori elastică în partea superioară și, în mod obișnuit, este confecționată cu toc mic sau mediu.

Text: Iulia Mirică