Cum sa transformi o casa intr-un camin?

Cum sa transformi o casa intr-un caminCare sa fie explicatia pentru care unele case par mai primitoare decat altele? Va spunem noi: designul! Exista oare un plan pe care sa-l putem urma si noi, astfel incat sa ne transformam propria locuinta intr-un camin calduros si primitor? Da! Si nu avem nevoie de mana unui designer de interior, ci de putin bun-gust, de cateva obiecte esentiale si de sfaturile de mai jos.Obiecte de familie

O parte esentiala a oricarei locuinte o reprezinta obiectele decorative. Astfel, daca iti doresti sa-i dai casei tale un iz familiar, atunci pune poze cu familia din diferite momente. Alatura cateva obiecte care sa-ti aminteasca de fiecare persoana din fotografie si designul este gata.

Covorase, paturi si perne

Nu exista nimic mai primitor intr-o casa decat un covor pufos si o patura moale aruncata pe canapea. De asemenea, pernutele multe, mici si colorate inveselesc orice incapere.

Culori neutre

O idee stralucita, care-ti da mana libera la decorarea casei, implica vopsirea peretilor in culori neutre. Astfel, te vei putea juca cu obiecte de mobilier si accesorii cat mai colorate care vor insufleti pe deplin casa.

Spatiu deschis

In zilele noastre este la moda open space-ul, acel spatiu deschis destinat mai multor activitati. De exemplu, bucataria si livingul sunt o singura incapere sau dormitorul si biroul impart aceeasi camera. Nu putem acuza acest fapt, ci ne putem bucura de oportunitatile pe care le ofera, caci astfel putem sta impreuna cu membrii familiei in timp ce rezolvam diferite sarcini. Existenta unui loc spatios in casa ii da o nota calda si primitoare.

Mobila personalizata

Mobila personalizata este o idee extraordinara care da un aer prietenesc casei tale. De exemplu, poti opta pentru un obiect de mobilier mai vechi pe care sa-l integrezi in incapere sau poti vopsi in culori neobisnuite un scaun. O alta varianta ar fi sa pictezi sertarele mobilierului in culori diferite si vesele.

Plante si flori

Plantele verzi si florile deschid intotdeauna o camera. Alege plante de ghiveci inalte, cu frunze mari si decoreaza colturile incaperii cu flori in vaza cat mai colorate si diferite. Acestea vor da viata oricarei case.

Lumina face diferenta

Iluminatul dintr-o casa poate sa schimbe total ambientul, astfel ca, daca iti doresti sa obtii caldura unui camin, atunci cel mai indicat ar fi sa o luminezi cu spoturi amplasate in locuri strategice sau cu veioze. Lumina calda va da intotdeauna un plus de intimitate unei locuinte, asa ca nu ezita sa optezi pentru aceasta.

Text: Madalina Manole