Cum trasezi conturul buzelor

Zambim, vorbim, mancam, sarutam! Fara dubii, buzele reprezinta un element esential al aspectului fizic, aflandu-se in topul preocuparilor feminine. Stralucitoare sau mate, in culori pastelate sau intense, subtile sau super-indraznete, buzele pot oferi personalitate si o infatisare atent studiata. Despre machiajul buzelor se stie ca este destul de greu de realizat din punct de vedere simetric, dar si al armoniei cu restul trasaturilor. Ca de fiecare data, cand nu deprindem foarte bine tehnica machiajului, apelam la buna noastra prietena Manuela Gisca, rugand-o sa ne impartaseasca cateva trucuri de machiaj. De data aceasta, Manu ne invata tehnica buzelor perfecte, cum trasam conturul perfect si cum corectam inevitabilele imperfectiuni. Enjoy!J


1. Aplicarea unei baze

Inainte de machiajul buzelor, este necesara aplicarea unei baze de machiaj. Anulati conturul natural al buzelor folosind un corector cu o nuanta mai deschisa, care trebuie blenduit foarte bine. Pentru o rezistenta indelungata, fixati corectorul cu pudra.

2. Traseaza conturul buzelor

Conturul poate fi trasat incepand din „arcul lui Cupidon” sau incepand cu buza inferioara, depinde de priceperea fiecareia. Cu un creion contur potrivit, traseaza cateva puncte din loc in loc, in cerc, si uneste-le apoi cu o linie simetrica. Traseaza o linie fina pe marginea buzelor, fara sa depasesti conturul natural, si coloreaza-le in intregime.

3. Opteaza pentru culoarea potrivita

In functie de evenimentul la care urmeaza sa participi, momentul zilei, tinuta, culoarea parului si make-up, te poti orienta si catre nuanta rujului. Pentru o aplicare corecta si cat mai la indemana, va sfatuiesc sa aplicati rujul cu ajutorul unei pensule subtiri, special conceputa, si nu direct din baton.

Atentie la culoarea rujului!!!

Rujurile inchise subtiaza buzele si pun in valoare dantura perfecta, iar cele mai calde creeaza senzatia de volum, dar ingalbenesc dintii.

Tips! Pentru un contrast puternic intre culoarea rujului si ten, este suficient sa reveniti pe marginea conturului buzei inferioare cu un anticearcan cu o nuanta mai deschisa. Pe marginea buzei superioare va recomand aplicarea unui iluminator. Pentru un plus de volum, aplicati o cantitate mica de iluminator in interiorul „arcului lui Cupidon”.

Text: Alexandra Lupu