Danseaza-ti povestea la Dance Yourself! Inscrieri pe ultima suta de metri la atelierul gratuit de dans contemporan

Adolescentii bucuresteni pasionati de dans sunt invitati toamna aceasta la Dance Yourself – atelier de dans contemporan la care participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile, pe baza de inscriere si selectie.

Atelierul este organizat de Asociatia Culturala Control N si are loc in perioada 9-15 octombrie, la  Centrul Independent Coregrafic Linotip din Bucuresti. Inscrierile la atelierul Dance Yourself se pot face pana la data de 1 octombrie 2017.

Dance Yourself isi propune sa ofere sansa unei experiente de lucru profesioniste, in zona dansului contemporan, unui numar de 20 de adolescenti din Bucuresti, selectionati din liceele bucurestene. Atelierul va oferi grupului de participanti un training intensiv in sfera dansului contemporan, imbinand armonios elementele teoretice cu lucrul practic.

Indrumati de Oana Rasuceanu, in calitate de trainer si coregraf, toti cei 20 de adolescenti isi vor crea propria poveste din miscari, o poveste care va interactiona cu povestile personale ale colegilor de atelier. Viata lor de zi cu zi, cu ritmul si energia specifice fiecaruia dintre ei, va reprezenta imboldul constructiei artistice si cercetarii atelierului, care isi propune sa ofere sansa exprimarii libere si originale a unor miscari coregrafice ghidate, dar nu impuse.Trei spectacole Dance Yourself cu public

Tinerii selectionati in urma inscrierilor vor avea ocazia de a-si analiza cele mai adanci trairi, ganduri, senzatii intr-un mod creativ si de a le transmite prin miscare. Astfel, de-a lungul intalnirilor de studiu, participantii vor intelege ca bratele, capul, picioarele, degetele, genunchii, gatul, umerii, spatele, gleznele, transmit uneori mai mult decat o privire, decat un cuvant, doua sau trei si ca au puterea sa ne ajute sa cautam raspunsuri in noi insine si sa le transmitem mai departe. Adolescentii vor transpune in miscari lucruri de care le e teama, lucruri banale de zi cu zi, lucruri care ii bucura sau ii intristeaza.

Coregrafiile create alaturi de trainer-ul atelierului vor fi puse in evidenta de un scenariu conceput de Oana Rasuceanu, inspirat din orele si zilele de lucru petrecute alaturi de cei 20 de adolescenti.

Atelierul se va incheia cu un performance dedicat publicului larg si de specialitate deopotriva. Cei 20 de adolescenti vor deveni protagonistii unui numar de trei reprezentatii ale unui spectacol creat de ei insisi, un act artistic menit sa cuprinda coregrafiile originale create de participanti.

Cele 3 reprezentatii cu public ale Dance Yourself Performance vor fi gazduite in trei spatii culturale din Bucuresti: Linotip – Centru Independent Coregrafic, Centrul de Teatru Educational Replika si Make a Point – spatiu de cultura independent, si sunt programate la finalul atelierului si inceputul lunii noiembrie.

Toti cei interesati se pot inscrie la adresa de email [email protected] pana la data de 1 octombrie 2017 prin trimiterea unui mesaj cu subiectul „Inscriere Dance Yourself”, care sa contina: numele, numar de telefon, varsta, liceul la care invata, motivul sau motivele pentru care isi doreste sa participe la Dance Yourself (maximum 1.000 de semne), mentionarea altor ateliere de gen la care a mai participat (daca e cazul), orice alte informatii relevante legate de pasiunea sa pentru dans.

Text: Oana Baltoc