Dansul unei românce l-a impresionat pe Juanes

Maria Andreea: „Cânt, dansez și iubesc în spaniolă”

Juanes este un interpret în vogă atunci când vorbim de muzica latino-americană. Dar recent o cântăreață din România, cu o carieră în plină ascensiune din 2010 până în prezent, a reușit să-l impresioneze pe artist cu mișcările ei de dans și a ajuns pe contul acestuia de Instagram.

Cine este Maria Andreea?

Cântăreață Maria Andreea a devenit cunoscută în urma colaborărilor pe care le-a avut cu Adrian Ordean – prima baladă înregistrată în 2009 – “Come be with me”, apoi “Like heaven”, o piesă R&B cu influenţe pop dance, la care tot alături de echipa lui Adi Ordean a filmat primul videoclip.

Datorită pasiunii ei pentru muzica și cultura spaniolă a ajuns la concertul Thaliei de la New York unde s-a fotografiat cu artista, i-a luat interviu Larei Fabian și s-a pozat și alături de Natalia Oreiro.

Când ai aflat de provocarea lui Juanes pentru noua piesă Bonita? Cum te simți că ai fost selectată pe contul lui de Instagram printre cele mai bune dansuri world wide?

Maria: Eu dansez mult. Și dimineața și seara, uneori și la 2 dimineața dacă nu am somn. Și cum sunt la curent cu tot ce înseamnă muzica în limba spaniolă, în playlist a urmat piesa Bonita, noua piesa a lui Juanes cu Sebastian Yatra, de care știam deja de la sora mea, Victoria. Am început să dansez, am făcut un video, după care sora mea mi-a zis să pun #bonitachallenge.

Așa am făcut, dar fără să-mi imaginez că va vedea Juanes. Iți dai seama, are peste 3 milioane de followers pe Instagram, cum era să-mi vadă clipul? Dar uite că m-am trezit cu notificare de la Juanes pe Instagram. Sunt onorată, îți dai seama! Eu n-am făcut decât să dansez, să fiu eu.

Știu ca ai fost numită de presa de aici – “Thalia de România”. De unde această asociere? 

Maria: Acest titlu l-am primit după ce presa de la noi a scris despre faptul că m-am întâlnit cu Thalia la New York. Ea implinea 25 de ani de carieră, îmi doream mult să o văd în concert, venea ziua mea, așa că în loc de cadou, familia m-a surprins și mi-au luat bilet la concert la New York, care este și orașul meu preferat.

Iar acolo am ajuns să fac poză cu ea. Recunosc că îmi place mult să port lucruri care îi poartă semnătură. Are colecții la un lanț de magazine din America, haine, pantofi, produse cosmetice, acum și-a lansat și o linie de parfumuri. Thalia este un munte de inspirație, de de naturalețe. Cât despre asociere,  mă onorează asemănarea, e foarte draguță denumirea asta, dar mie îmi place să fiu eu.

Știu că ai fost în America să îi iei interviu Larei Fabian. Poți să povestești puțin experiența?

Maria: Interviul cu Lara a fost cel mai frumos moment din carieră mea jurnalistică, pentru mine a fost fantastic să pot să am primul meu interviu video cu așa o artistă. Am fost invitată de echipa ei în Statele Unite, în Miami și Los Angeles pentru a-i lua un interviu pentru concertul din România.

Inițial, ei mi-au zis că îmi vor da întrebările. Dar, cum eu am învățat în facultate că atunci când mergi să iei un interviu, trebuie să studiezi persoana, timp de o lună am ascultat interviuri cu ea în engleză și franceză. Așa se face că atunci când Matt, managerul ei, vorbea despre ea, eu îi spuneam continuarea. S-a uitat uimit și mi-a zis: You’ll do the questions.

Apoi, în martie, ai făcut din nou cunoștință cu o altă vedetă preferată. E vorba de Natalia Oreiro. Cum s-a întâmplat asta?

Maria: Natalia era visul meu de copil. A fost singura artista cu care am colecționat postere și aveam album. Am fost și la concert când a venit în România și eu aveam 14 ani. Dar eu voiam să o cunosc personal.

Eu sunt foarte ambițioasă, și de regulă când vreau ceva, încerc să obțin. Așa că am luat legătură cu staff-ul ei din Argentina, le-am spus cine sunt și că vreau să o cunosc pe Natalia. Pe 16 martie, am asistat la un concert la Chișinău, ea fiind în turneu adusă de ruși, și a fost ceva de vis. A două zi, după concert, ne-a chemat în camera ei, imediat cum s-a trezit. Am mai fost cu niște fani mari pe care îi știa de mult, eu eram cea mai nouă.
Am făcut poze, am vorbit. A fost ceva de neuitat. Știi tu, momente de pus în ramă. Recunosc, chiar sunt pasionată de lumea latino. Ultima oară am avut onoarea să o întâlnesc pe Karol G, care este una dintre cele mai mari cântărețe din lume de urban latino.

Când ne putem aștepta de la tine la o nouă piesă?

Maria: În curând. De abia aștept să ascultați noua piesă. E așa, ca o continuare pentru Reina, piesa care a prins atât de bine la public.

Autor: Bogdan Dărădan