De astazi, doar viitorul conteaza!

De-astazi-doar-viitorul-conteazaCe alegi dintre trecut, prezent si viitor, cum alegi sa traiesti si cum decizi sa te infrunti pe tine insuti pentru a schimba ceva sunt intrebari de care te lovesti si carora nici tu nu poti sa le raspunzi cu exactitate.

Despre trecut, uneori, zici ca nu mai conteaza si nu vrei sa mai vorbesti, dar o faci fara sa vrei. Traiesti cu gandul in trecut, nu te acomodezi cu prezentul si nici nu-l accepti de teama trecutului si nu vrei sa privesti optimist in viitor. Te necajesti si amintirile nu te lasa sa treci peste.. desi ti-ai dori asta.

 

Mergi mai departe, uita!

Prezentul este cel care conteaza acum si este cel in care traiesti. Fiecare moment vine la randul lui; chiar daca, la prima vedere, consideri ca nu a fost momentul potrivit, timpul iti va demonstra contrariul. Niciun lucru nu este intamplator, tot ce la un moment dat te-a facut sa suferi se va intoarce, dar in bine, cum niciun lucru bun pe care il vei face nu va ramane nerasplatit!

Accepta ce ti se intampla si obisnuieste-te cu gandul ca asa a fost sa fie, nu poti sa mai schimbi nimic, indiferent ca iti doresti asta cu tot sufletul. Nu ai ce sa mai faci, lacrimile sunt inutile. Timpul este singurul de care trebuie sa tinem cont; nu se mai intoarce niciodata, chiar daca suntem in stare sa oferim orice pentru asta.

In viata oricui, sunt oameni care apar, dar cu toate astea sunt meniti sa dispara! Accepta asta!

Faptul ca alegi uneori sa te afunzi in tristete si stari de melancolie nu e rau… dar nu te obisnui cu asta; gresesti, iar regretele sunt inutile.

Fa-ti planuri de viitor! Cand ai un prezent frumos, reusesti sa iti conturezi un viitor si mai frumos.

Viitorul suna bine, doar asta trebuie sa iti rasune in minte si, in acelasi timp, in suflet. Dicteaza-i tu inimii cum sa procedeze mai departe si nu astepta sa iti fuga ea dupa un viitor nu prea stralucit. Accepta-ti toate actiunile din trecut, asuma-ti toate activitatile bune ori rele si reuseste sa le depasesti.

Gandeste-te bine la ce ai avut, ce ai si ce iti doresti cu adevarat sa ai in viitor, nu face compromisuri doar de dragul de a le face, nu iti accepta o soarta ce nu te face fericita. Nimeni nu face asta, majoritatea incearca sa fie pe primul loc. Inainte de toate, gandeste-te la tine, ce iti lipseste sa fii cu adevarat fericita. Ai nevoie de momente frumoase in viata ta, nu de momente ce iti umbresc fericirea!

Text: Camelia Maria Diaconu