De ce a apus era sânilor exageraţi!

implanturi

Moda pentru implanturi mamare de dimensiuni mari, uneori exagerate, se pare că a apus. Femeile cer, în ultimii ani, proceduri chirurgicale cu proteze de dimensiuni mici și medii, care sunt în armonie cu proporțiile corpului.

„Atunci când ajung la clinică pentru intervenții de augmentare mamară, pacientele au obiective clare în ceea ce privește rezultatul dorit. Unele solicită implanturi mari și își doresc un bust cât se poate de generos postoperator. Altele, în schimb, din ce în ce mai multe în ultimii ani, își doresc implanturi de dimensiuni mici și medii. De cele mai multe ori poate vor să recapete volumul pierdut de la nivelul sânilor în urma sarcinilor, a alăptării sau a scăderii în greutate”, declară medicul chirurg Iancu Morad. Ce înseamnă implanturi de mici dimensiuni?

Implanturile de dimensiuni mici au până la 350 cm3. Este important ca pacientele să înțeleagă că, în mod ideal, mărimea implanturilor se alege ținând cont de proporțiile generale ale corpului.

De exemplu, un implant de 300 cm3 la o pacientă înaltă cu dimensiuni late ale peretelui toracic poate părea conservator, în timp ce același volum la o pacientă minionă poate părea destul de pronunțat.

Farmaciştii Catena recomandă Gama Rilastil Elasticizing, creată pentru tratarea pielii slăbite şi predispuse la xeroză, prin îmbunătăţirea turgorului acesteia, şi pentru vindecarea cicatricelor post-operatorii sau post-traumatice.

Ce avantaje au implanturile mamare mici?

Mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bine. În cazul măririi sânilor, implanturile de dimensiuni mai mici oferă  beneficii considerabile. Mai puține riscuri asociate cu intervenția chirurgicală, aspectul natural, libertatea de mișcare și recuperarea mai ușoară sunt doar câteva dintre aceste avantaje.

  1. Sâni fermi cu formă frumoasă și cu aspect natural

Unul dintre avantajele principale este reprezentat de aspectul natural al sânilor obținut postoperator. În cazul pacientelor care vor implanturi mai mari, există riscul ca după operație să își dea seama că arată nenatural sau disproporționat și să își dorească la un moment dat schimbarea acestor implanturi cu unele mai mici. Alegând din start implanturi mici, potrivite pentru corpul tău, obții o îmbunătățire subtilă ce completează perfect forma corpului. Se obțin astfel sâni fermi cu o formă frumoasă, dar cu un aspect foarte natural.

  1. Riscuri reduse asociate cu intervenția chirurgicală

Orice operație implică anumite riscuri, dar există studii de specialitate care au demonstrat că, în cazul implanturilor mamare de mici dimensiuni, există un risc redus de complicații. Dimensiunea mai mică a protezelor înseamnă că operația se realizează cu mai puțină manipulare a țesuturilor, ceea ce se traduce printr-o recuperare mai rapidă și mai ușoară. În plus, implanturile mai mici pot fi plasate folosind o tehnică mai puțin invazivă, reducând riscul de cicatrizare vizibilă și alte complicații.

  1. Implanturile mai mici oferă libertate mai mare de mișcare

Femeile sunt din ce în ce mai active și pasionate de mișcare, de sport. Asta înseamnă că au înțeles faptul că un corp sănătos și tonifiat se traduce prin respect față de propria persoană și ajută la menținerea aspectului tânăr pentru o perioadă cât mai lungă. Sânii mici, dar cu formă frumoasă, se potrivesc mult mai bine femeilor cu un corp atletic decât sânii mari. Totodată, dimensiunea redusă a bustului facilitează practicarea sportului.

  1. Nu se vor lăsa în timp

Implanturile mamare mai mari prezintă un risc mai mare de ptoză mamară pe termen lung. Asta înseamnă că, în timp, sânii se vor lăsa. Este un efect natural cauzat de gravitație. Cu cât sânii sunt mai mari, cu atât riscul ca acest lucru să se întâmple e și el mai mare. Este important ca pacientele să poarte bustieră sau sutien după operația de augmentare mamară, exact cum le recomandă medicul. Cu toate astea, la implanturile mici riscul de ptoză este mult redus.

Consultații si analize înainte de operație

Indiferent de vârsta pacientei, analizele recomandate înainte de operație reprezintă o obligație. Înainte de a apela la o astfel de intervenție, pacienta ar trebui să primească aprobarea medicului primar, să facă o serie de analize printre care și mamografia, dar și să discute întreg istoricul medical cu medicul chirurg plastician care va efectua operația. În timpul consultațiilor preoperatorii, medicul îi explică pacientei avantajele și dezavantajele implanturilor de diferite dimensiuni, opțiunile de incizie, plasarea implanturilor adică implanturi sub musculare vs. sub glandulare, etc. Pacienta poate pune toate întrebările la care are nevoie de răspunsuri, astfel încât decizia finală să fie luată având în vedere toate aceste aspecte.