Demachiantul in igiena ochilor

2009_make_up_demachiant_ochiStiai ca zona de piele din jurul ochiului are o grosime de 0,2 mm, in timp ce pielea din jurul obrajilor ajunge la 1-2 mm? Hmm… Pana la urma poate expresia „cu obrazul gros” nu este chiar in van.

Ca atare, aceasta zona are nevoie de ingrijiri speciale, mai ales daca vrem sa exploatam frumusetea la maximum si alegem sa nu iesim din casa fara minimul de machiaj.

O igiena corespunzatoare implica:

Demachierea dimineata si seara.

 

• O curatare temeinica a fetei de doua ori pe zi cu produse antibacteriene. Este recomandat sapunul cu sulf pentru toate tipurile de ten. Acesta poate fi achizitionat din farmacii si are efect antibacterian, antimicotic, calmant si antiinflamator.

• Pentru senzatia de uscare usoara de dupa folosirea sapunului cu sulf, este necesara utilizarea unei creme hidratante, in functie de tipul de ten.

Aplicarea cremei in jurul ochilor se face intai la pleoapa superioara apoi la cea inferioara. Inchiderea ochilor si aplicarea cremei pe intreaga suprafata permite patrunderea cremei in ochi si provocarea iritatiilor.

• Utilizati produse cosmetice recunoscute. Cele achizitionate din farmacii sunt cele mai sigure.

Farmaciile Catena iti ofera demachiantul AA-Aquaice, special creat atat pentru fata, cat si pentru pielea sensibila din jurul ochilor. Curata in profunzime si tonifica, avand efect de calmare a iritatiilor. Este recomandat persoanelor cu varsta peste 25 de ani.

Text: Irina Chelarescu
Consultant: C.M.I. Dr. Hatami Afshin
Medic specialist Dermato Venerologie
Tel: 021. 252.05.20/ 252. 05.30
Mobil: +40 723 394 656
e-mail: [email protected]