Conceptul de Pret-a-Porter in designul interior

Un nou concept depaseste granitele modei si debuteaza cu incredere in lumea designului interior. Este vorba de conceptul Pret-a-Porter, patentat de Noblesse Interiors, parte integranta a Noblesse Group International din care face parte si Palatul Noblesse. Cladirea, monument istoric, a fost proiectata de arhitectul Alexandru Savulescu in anul 1881 si supusa renovarilor si reamenajarilor, astfel incat astazi sa poata gazdui showroomul Noblesse Interiors. Am stat de vorba cu Ana Maria Calina, manager comercial Noblesse Interiors, si am aflat ce presupune, mai exact, conceptul de pret-a-porter, dar si care sunt tendintele in materie de design interior pentru anul 2016.

Tonica TV: In primul rand, ce este Noblesse Group International?

Ana Maria Calina: Noblesse Group International este o grupare de 5 branduri: Noblesse Interiors, care este showroomul de mobilier, decoratiuni si finisaje, Studio Insign, care reprezinta departamentul de design, Noblesse Academy, care sustine cursuri de design interior, lifestyle, PR si multe altele, Asociatia Noblesse si Centrul de evenimente Palatul Noblesse care gazduieste cele mai exclusiviste evenimente din toate domeniile, dar si cursuri sau expozitii.Care sunt serviciile pe care le oferiti?

Noi oferim produse si servicii complete pe absolut fiecare domeniu al brandului in parte. De exemplu, Noblesse Interiors ofera o gama larga de servicii, de la consultanta, proiectare, restaurare, design si pana la livrarea propriu-zisa a pieselor de mobilier.

Ce presupune conceptul de Pret-a-Porter in designul interior?

Acest concept este original Noblesse Interiors si il regasiti in fiecare incapere a Palatului Noblesse. Sunt peste 30 de incaperi in care Noblesse Interiors a creat amenajari speciale, cu stil, complete pana la cel mai mic detaliu. Practic, atunci cand clientul paseste in showroom, se poate identifica cu o anumita incapere.

Ce aduce nou si care sunt beneficiile acestui concept?

In primul rand, fiecare incapere este amenajata de echipa Noblesse Interiors, o echipa specializata pe partea de design. Apoi vorbim de produse de inalta calitate si amenajari strict pe spatiul disponibil, pana la cel mai mic detaliu, astfel incat clientul sa-si poata duce aceasta amenajare in propria sa locuinta. Noi il sustinem prin serviciile oferite ulterior: masuratori, montaj, livrare. Conceptul de pret-a-porter are un pret special si o livrare rapida.

De ce ar trebui sa apelam la un designer de interior? Care ar fi avantajele in comparatie cu costurile?

Este important sa se constientizeze necesitatea de a apela la serviciile unui designer de interior pentru ca acesta cunoaste cele mai noi tendinte in domeniu, detine cele mai bune solutii de amenajare si, in plus, are capacitatea de a identifica intocmai nevoile si dorintele beneficiarului. Astfel, cand vorbim de amenajare prin prisma costurilor, vorbim de manageruirea unui proiect, de optimizarea spatiului, de personalizarea sa si luam in calcul ca un specialist contribuie esential la reducerea pierderilor, punand la dispozitie cei mai buni profesionisti in domeniul sanitar, electric etc.

Ce inseamna, mai exact, adaptarea spatiului la propria noastra personalitate?

Designul are legatura foarte mare cu psihologia, iar un designer de interior va incerca sa inteleaga intocmai beneficiarul, nevoile si dorintele acestuia. Inseamna ca fiecare obiect in parte sa fie reprezentativ pentru noi, de la decoratiuni si pana la culori si piese de mobilier. Totodata, vorbim de functionalitatea spatiului pe care o poate propune designerul de interior din punctul sau de vedere si, completand ceea ce ne dorim noi, sa rezulte un concept unitar si personal.

Va rugam sa ne oferiti cateva sfaturi utile de amenajare a locuintei.

In primul rand, ar trebui ca oamenii sa nu se fereasca sa apeleze la un designer de interior. Insa, daca doriti sa va amenajati singuri casa, atunci ar trebui sa apelati la culori calde, pastelate, cu atat mai mult daca spatiul nu este unul generos. Culorile stridente in incaperi mici dau o nota apasatoare spatiului. De asemenea, tendintele in design interior, ca si in moda, sunt schimbatoare si atunci folosim culori care sa se pastreze cat de cat in timp. Totusi, accentele de culoare sunt necesare in orice spatiu, dar acestea pot fi evidentiate prin decoratiuni.

Care ar fi tendintele in design interior pentru anul 2016?

Pentru anul 2016 avem doua culori predominante: Rose Quartz si Albastru Serenity. De asemenea, la Targul de la Paris, tendintele in design interior au fost Jungle Style si Animal Print.

Text: Madalina Manole