Din secretele unor filme celebre de la Hollywood

Irwin Winkler, un regizor legendar ajuns azi la varsta de 87 de ani, nume care se afla in spatele unor capodopere cinematografie precum “Goodfellas”, “Raging Bull” si “Rocky’’, a dezvaluit recent cateva lucruri din secretele unor filme de la Hollywood.

In cariera sa de o jumatate de secol ca scriitor, regizor si producator, Winkler a lucrat cu titani ai marilor ecrane precum Robert De Niro, Sylvester Stallone, Martin Scorsese, Liza Minnelli, Demi Moore sau Elvis Presley. In acest context, era normal sa stie si sa detina informatii pe care nimeni nu le-ar cunoaste despre povestea din spatele unor filme care au cucerit box-office-ul la nivel mondial.
ROCKY – 1976

Putini stiu ca primul film Rocky a fost facut practic, fara buget. Era primul scenariu scris de Sylvester Stallone, care pe atunci nu avea deloc notorietate, mai ales ca nu apucase sa joace inca in filmele care l-au consacrat.

Dar Winkler și co-producătorul Bob Chartoff au fost cuceriti de scenariu și au obținut un acord cu artiștii americani si s-au imprumutat de un million de dolari. Practic, daca filmul n-ar fi fost de success sau ar fi picat la box office, echipa care a filmat trebuia ulterior sa isi vinda casele, masinile si bunurile pentru a acoperi datoria.

Pe ecran, prima intalnire dintre Rocky si iubita sa din film, era initial stabilita sa aiba loc la un patinoar aglomerat, dar scenariul a fost refacut pentru a se filma pe un patinoar gol tocmai de Ziua Recunostintei, deoarece productia nu si-a putut permite patinele si costumele pentru figuratie.

Scena de la patinoar

https://www.youtube.com/watch?v=uzXlP_w5SUQ

Demi Moore in filmul Juratul din 1996

Actrita cunoscuta pentru rolurile iconice din “Ghost”, “Propunere Indecenta” si “Cativa oameni buni” a fost distribuita in rol de jurist in drama cu acelasi nume a regizorului Brian Gibson unde a jucat alaturi de Alec Baldwin.

Ca sa accepte rolul, dupa ce a citit scenariul, Demi Moore a avut o singura solicitare mai ciudata pe langa cele legate de partea financiara. “Ea i-a spus regizorului ca in scena de final vrea sa foloseasca pistolul cu o singura mana cand il impusca pe Alec Baldwin ca sa i se vada fata si pieptul mai bine”, a spus Winkler. “Prin urmare, toata scena si asezarea ei a fost construita in consecinta”

Scena de final

https://www.youtube.com/watch?v=ezN_ukMki6w

 

Trump in Lupul de pe Wall Street?

Inainte ca Donald Trump sa devina presedintele Americii, el a cochetat destul de mult cu marile ecrane. Sa ne aducem aminte ca a avut numeroase aparitii cameo (s-a jucat pe el insusi, cu rolul din realitate din perioadele respective) in “Singur acasa 2 – Pierdut in New York” sau “Zoolander”.

Dar exista totusi un film unde Trump si-a dorit cu ardoare sa joace, a vrut sa dea si bani, sume consistente de bani ca sa apara tot cameo in filmul din 2013 al lui Martin Scorsese – Lupul de pe Wall-Street.

La un moment dat a venit la el Trump in persoana, in timp ce echipa filma noaptea in fata turnului Trump de pe Fifth Avenue. Dar Trump nu a aparut in film.

Autor: Bogdan Daradan

Sursa foto si text: nypost.com