Dior – prezentare Haute Couture cu nimfe şi sirene

Casa de modă Dior a lansat, ieri, colecţia Haute Couture pentru Toamnă-Iarnă, 2020-2021. Evenimentul s-a desfăşurat online.


Deschide videoclipul

Colecţia denumită Le Mythe Dior a fost inspirată din poveştile cu sirene şi nimfe. Pentru realizarea filmului de campanie, casa de modă a lucrat cu Matteo Garrone, un producător şi cineast italian.

Acesta, împreună cu designer-ul Maria Grazia Chiuri, şi-au dorit o adevărată odisee pusă sub semnul imaginarului, care să se desfășoare în atelierele casei de modă. De asemenea, şi-au dorit reprezentarea unei lumi magice plină de creaturi mitologice, nimfe, sirene şi statui îmbrăcate în piesele colecției, realizate în miniatură.

Colecţia în miniatură, aşa cum era prezentată şi la începutul modei haute couture, transpune corpul feminin în silueta unei păpuşi.

Deşi colecţia nu are numeroase ţinute, rochiile prezentate aduc un omagiu Leonorei Carrington și lui Dorothea Tanning, culorile folosite fiind inspirate din arta lor.

Text: Bettina Cristea

iulie 7th, 2020 by Cristea Bettina

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate