Disfunctia erectila, cosmarul barbatilor

disfunctia erectilaMai mult de 18 milioane de barbati cu varsta de peste 20 de ani sunt afectati de disfunctie erectila (DE). Conform unui studiu realizat in anul 2006, publicat in Urologic Nursing, barbatii care se confrunta cu disfunctie erectila pot suferi si de alte probleme psihice derivate din aceasta afectiune. Acestea pot include anxietate, depresie, stima de sine scazuta si o scadere a calitatii vietii. Disfunctia erectila (DE) este sinonima cu impotenta. Cu toate acestea, multi dintre barbatii care se confrunta cu DE nu sunt constienti de faptul ca problema lor necesita tratament.

 Cei mai multi barbati cu disfunctie erectila nu se trateaza

Exista mai multe tratamente pentru disfunctia erectila pe piata. Cu toate acestea, un studiu recent a constatat ca majoritatea barbatilor nu profita de ele. Rapoartele Asociatiei Americane de Urologie sustin ca doar aproximativ un sfert din barbatii afectati de DE solicita tratament.

Ignorarea tratarii disfunctiei erectile poate fi extrem de periculoasa

Un studiu realizat in anul 2010, pe aproape 12.000 de subiecti, a raportat ca barbatii care nu cer ajutor pentru tratarea DE pot suferi de boli de inima, deoarece intre cele doua exista o legatura stransa.

Amanarea, de 2x mai periculoasa

Tot mai multi barbati considera ca nu li se poate intampla nimic rau daca amana tratarea, dar expertii in domeniu nu sunt de acord. Cadrele medicale considera ca amanarea tratamentului impotriva disfunctiei erectile pentru o perioada lunga de timp poate duce la probleme grave de sanatate. Oamenii pot deveni chiar nervosi si nelinistiti atunci cand se angajeaza in relatii sexuale. Esecurile repetate duc la depresie. Si fara erectii regulate, unii barbati pot dezvolta cicatrici ale tesutului erectil.

Tratarea problemelor de baza

Din moment ce DE este adesea legata de alte probleme de sanatate, se recomanda un control complet. Tratarea oricarei cauze care sta la baza DE va fi de mare ajutor. Potrivit studiului Massachusetts asupra procesului de imbatranire a barbatilor (Massachusetts Male Aging Study), disfunctia erectila afecteaza barbatii incepand cu varsta de 40 de ani. Conform studiului sus-mentionat, intre 18 si 30 de milioane de barbati se confrunta cu aceasta problema. In plus, exista multe afectiuni care pot fi asociate cu DE si anume:

  • boli cardiovasculare
  • diabet
  • obezitate
  • boli neurologice
  • boli pelviene
  • Parkinson

Remedii naturiste pentru tratarea disfunctiei erectile

Yohimbe

Yohimbe, ce poate fi achizitionat doar pe baza de prescriptie medicala (clorhidrat de yohimbine), este derivat din scoarta copacului Yohimbe, din Africa. Aceasta planta este folosita ca afrodisiac de ani buni si a fost aprobata de FDA, la sfarsitul anilor 1980, ca tratament pentru DE, eliberat pe baza de prescriptie medicala. Se pare ca Yohimbe stimuleaza vascularizarea periferica in zona genitala, ajutand chiar la cresterea marimii penisului si a circumferintei acestuia.

Ginsengul rosu coreean

Ginsengul rosu coreean poate fi un remediu naturist eficace in tratarea disfunctiei erectile. Daca nu sunteti convinsi, aflati ca, in urma unui studiu realizat in anul 2002 si publicat in Jurnalul de Urologie, s-a constatat ca ginsengul rosu coreean a imbunatatit simptomele disfunctiei erectile si a crescut rigiditatea erectiei in cazul a 45 de barbati cu disfunctie erectila severa ce au participat la studiu. O revizuire a studiilor privind ginsengul rosu coreean, publicata in anul 2008, a concluzionat ca exista suficiente dovezi ca aceasta planta poate ajuta la tratarea DE.

Text: Andreea Popescu