Dovleacul, aliatul tău în lupta cu timpul

dovleacul

Sculptat cu o față înfricoșătoare și împodobit cu o lumânare? Dovleacul nu este doar un element de recuzită, rezervat doar pentru speriatul copiilor la petrecerea de Halloween. 

Iată ce beneficii poate aduce dovleacul pentru sănătatea ta. Robust și cărnos, dovleacul conține substanțe nutritive esențiale pentru buna funcționare a corpului.Menține frumusețea pielii

La fel ca și morcovul, dovleacul conține beta-caroten: o sursă de vitamina A esențială pentru protecția împotriva infecțiilor și regenerarea țesuturilor. Este, de asemenea, un antioxidant excelent care acționează asupra radicalilor liberi responsabili de diferite tipuri de cancer și acționează și împotriva îmbătrânirii pielii.

Rilastil ProgressionHD este o linie destinata special cresterii luminozitatii naturale a pielii si contracareaza semnele imbatranirii acesteia. Ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si la reducerea profunzimii ridurilor.

Aceeaşi putere a antioxidanţilor care te protejează de cancer te ajută şi să-ţi menţii frumuseţea pielii, prevenind apariţia ridurilor şi a petelor care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Combate colesterolul, ajută dieta

Dovleacul este ideal pentru o dietă de slăbit: cu aproximativ 20 de calorii la 100 de grame de pulpă crudă și bogat în fibre, dovleacul poate fi o varinată ideală pentru gustările dintre mese. De asemenea, este sărac în grăsimi și conține puțin zahăr.

O dietă bogată în fibre ajută la diminuarea poftei de mâncare, un studiu realizat în 2019 arătând faptul că persoanele care au consumat o porţie mică de dovleac înainte de prânz nu numai că au mâncat mai puţin, dar au reuşit să îşi menţină silueta la nivelul dorit.

Seminţele de dovleac sunt extrem de bogate în produşii chimici pe bază de plante numiţi „fitosteroli”, recunoscuţi de către medicii specialişti ca fiind benefici în reducerea colesterolului „rău”, numit şi LDL.

Text Cristina Dudău

Foto Canva