Dr. Dana Miricioiu: “Frumusetea are masuri bine definite de proportie si armonie”

Dr. Dana Miricioiu “Frumusetea are masuri bine definite de proportie si armonie”Dr. Dana Miricioiu este unul dintre cei mai apreciati specialisti in chirurgie plastica din Romania. Membra a “American Academy of Anti-Aging”, dar si a altor organizatii de profil interne si internationale, Dr. Miricioiu este si unul dintre medicii preferati ai vedetelor. In plus, ea a introdus in Romania tehnici noi de intretinere a sanatatii pielii prin interventii laser, fiind proprietara celui mai performant tip de laser din Romania, clasat in 2012 pe locul I al “The Medical Spa MD Physician Report”.

Secretele frumusetii le detine Dr. Dana Miricioiu si le va impartasi cu noi in cele ce urmeaza.

 

Tonica: As vrea sa incep prin a te intreba cum definesti tu frumusetea?

Dr. Dana Miricioiu: Frumusetea este un stil de viata. Se spune ca frumusetea este in ochii privitorului, insa eu cred ca frumusetea este o trasatura care ar trebui sa ne umple noua sufletul mai intai, pentru ca, apoi, sa vedem reflectia in ochii privitorului.

 

Frumusetea nu a fost si nici nu va fi o valoare absoluta. Incercam sa definim frumusetea nu numai prin ceea ce ne place, dar si prin ceea ce am dori sa devenim. Armonia si stralucirea sunt doua trasaturi care trebuie cautate la fiecare dintre noi.

Din cand in cand, ar fi bine sa facem o analiza atenta asupra aspectului nostru. Vom observa, cu siguranta, mici modificari care apar odata cu trecerea anilor. Nu trebuie sa le dramatizam, dar e bine sa le analizam si sa le ingrijim, astfel incat sa putem interveni din timp, pentru ca, peste ani, efectele ireversibile ale imbatranirii sa nu lase amprente mai adanci decat cele vizibile.

 “Secretul frumusetii depinde de fiecare dintre noi” 

 

Tonica: Exista un secret al frumusetii?

Dr. Dana Miricioiu: Secretul frumusetii? Depinde de fiecare dintre noi. Un aspect ingrijit, o piele mult mai ferma si mai tanara, ca si micile retusuri prin interventii mai mult sau mai putin invazive pot reda dorintele estetice la care aspiram, dar si motivatia de a avea un suflet implinit.

 

dr dana-miricioiuTonica: Se poarta formele, fie ca vorbim despre sani, posterior sau chiar buze, totusi exagerarile sunt multe in acest domeniu. Unde consideri ca trebuie sa tragem linie atunci cand este vorba despre volum?

Dr. Dana Miricioiu: Acolo unde depasim armonia! Exista o masura in toate pe lumea asta! Si in frumusete exista o masura, o proportie, o armonie. Este frumos ceea ce este armonios!

Pana si cercetarile stiintifice au demonstrat faptul ca frumusetea si perceptia noastra despre frumusete se bazeaza pe proportiile pe care le vedem, pe care le percepem.

Exista asa-numita “Masca a frumusetii”, care are la baza un numar: Phi = 1,618 (“The Golden Ratio, Golden Proportion sau Proportia Divina”), care pastreaza un raport matematic exact intre diferitele segmente ale fetei sau ale corpului uman! In mod sigur, in momentul in care spunem despre cineva ca a exagerat cu o anumita interventie estetica, aceasta sare peste proportie.

 

Tonica: Epilarea definitiva a devenit must have mai ales in perioada verii. Ce elemente trebuie sa aiba in vedere doamnele si domnisoarele care doresc sa realizeze o astfel de interventie?

Dr. Dana Miricioiu: Epilarea definitiva nu este doar un “must have” in perioada verii, ci un confort care merita fiecare efort. In primul rand, trebuie sa stim ca IPL-ul nu este laser! Si ca tratamentele combinate Laser+ IPL sunt cele mai eficiente. In al doilea rand, alegerea tipului de laser, dar si a cabinetului unde se fac astfel de proceduri este extrem de importanta. Nu sunt de acord cu epilarile facute de cosmeticiene, aceasta fiind o interventie medicala, cu riscuri!

Laserul si IPL sunt tratamente care ar trebui facute doar de catre un medic specializat! Epilarea realizata in afara cabinetelor medicale poate fi periculoasa, pentru ca se pot produce arsuri urmate de cicatrici vicioase, hiperpigmentari sau hipopigmentari ale pielii si afectari ale vaselor de sange. Aceasta procedura, simpla la prima vedere, trebuie facuta doar de catre personal medical specializat, in cabinete medicale care detin aparate performante!

 

Tonica: Din cauza euforiei, multe persoane care si-au realizat interventii plastice nu respecta tratamentul postoperator. As vrea sa ne realizezi o scurta trecere in revista a indicatiilor ce trebuie respectate cu strictete dupa o operatie estetica.

Dr. Dana Miricioiu: Aici ar trebui luate in parte fiecare dintre operatiile estetice sau alte tipuri de interventii estetice. Oricum, la orice interventie estetica trebuie ca pacientul sa tina legatura cu medicul curant, sa urmeze cu strictete recomandarile lui, atat ca stil de viata, cat si ca tratament postoperatoriu/postinterventie recomandat. Expunerea la soare este strict interzisa, oricare ar fi interventia efectuata, iar in multe cazuri sportul si efortul fizic trebuie evitat pentru o anumita perioada de timp. De asemenea, fumatul, ca si ultravioletele impiedica o cicatrizare corecta.

 

Evitati expunerile la soare! Soarele imbatraneste pielea” 

 

Tonica: Care sunt sfaturile tale, din punct de vedere al expertului in frumusete, pentru cei indragostiti de razele soarelui, apa si mare?

Dr. Dana Miricioiu: Raspunsul meu este foarte clar si scurt: evitati expunerile la soare! Prin caldura excesiva si razele ultraviolete pe care le emite, soarele nu mai reprezinta un prieten atunci cand expunerea este indelungata! Celor indragostiti de mare, apa, plaja le recomand cu strictete sa nu uite de aplicarea si reaplicarea repetata a cremei cu SPF 30 + sau 50 +. Si acum vine intrebarea din partea lor? “Si cum ne mai bronzam?” Uite, nu ne mai bronzam! Cu siguranta, pielea va capata o culoare aramie si cu acest factor de protectie aplicat, insa cel mai important lucru este sa nu uitam ca soarele imbatraneste pielea! Iar cel mai bun si la indemana tratament anti-aging este crema cu factor de protectie!

 

Tonica: Care este mottoul tau profesional?

Dr. Dana Miricioiu: Frumusetea personala este cea mai puternica scrisoare de recomandare! Interventiile si tratamentele estetice te ajuta sa iti mentii frumusetea pentru a avea un suflet implinit!

 

Text: Andreea Dragan