Dr Shepherd se întoarce în Anatomia lui Grey

Patrick Dempsey, actorul care a părăsit distribuția serialului în urmă cu cinci ani, și-a făcut revenirea surpriză în timpul premierei de joi seară, anunță Vanity Fair. 

După 16 ani pe ecran, numeroase decese ale personajelor și tot felul de „cascadorii” ale scenariștilor,  Grey’s Anatomy rămâne aproape de neegalat în capacitatea sa de a șoca publicul. Dar, cu această ultimă surpriză, chiar și cei mai devotați spectatori ai serialului  au fost probabil lăsați cu gura căscată de întorsătura pe care a luat-o episodul premieră din sezonul 17: întoarcerea neașteptată a dr. Derek Shepherd, interpretat de actorul Patrick Dempsey. Asta după ce personajul lui este mort și îngropat încă din 2015!Întoarcerea din vis

Premiera în două părți a ultimului sezon – a cărei primă parte a fost difuzată în timpul primului val al pandemiei de coronavirus, în luna aprilie 2020, se încheie cu momentul în care fosta soție a lui Shepherd, dr. Meredith Grey (Ellen Pompeo), se prăbușește în parcarea spitalului după ce a contractat COVID -19. Pe măsură ce se îndreaptă într-un spațiu de vis, pe o plajă idilică, este uimită când îl găsește pe Shepherd care se întoarce înapoi la ea. Este pentru prima dată când Dempsey și Pompeo joacă împreună, din 2015.

Scenariu de pandemie

 „Cea mai importantă sarcină pe care am avut-o în acest sezon a fost să onorăm realitatea acestei pandemii globale și impactul pe care îl are – în special asupra lucrătorilor din domeniul sănătății”, a declarat Krista Vernoff, showrunner-ul lui Grey’s Anatomy, într-o declarație publicată după episod.

„Pe lângă  asta, a trebuit să venim cu modalități creative de a permite serialului nostru să fie totuși distractiv și romantic și să ofere publicului o evadare din realitate. Motivul plajei – care va continua dincolo de primul episod – ne-a oferit o modalitate de a trăi și de a filma în afara pandemiei chiar și pentru o perioadă de timp. Și întoarcerea lui Derek a oferit o bucurie pură pentru noi, pentru Meredith și pentru fani. Sezonul 17 a fost un efort herculean din partea distribuției noastre, a echipei noastre, a scriitorilor și a partenerilor noștri de la Disney și ABC – și suntem mândri de asta. Dar efortul nostru nu este nimic în comparație cu munca lucrătorilor noștri din domeniul sănătății Frontline cărora le este dedicat acest sezon. Sperăm că seria noastră vă va inspira să purtați măștile pentru a îi proteja pe ei și reciproc. Așa cum ar spune Derek Shepherd, „Este o zi frumoasă pentru a salva vieți”.

Doi oameni pe plajă

Deși nu se știe câte episoade va apărea Demspey în acest sezon, el ia lua în considerare să joace și în alte episoade, dincolo de premiera de joi. Într-un interviu cu Deadline publicat după premieră, Ellen Pompeo a spus că relația ei personală cu Dempsey a contribuit la facilitarea reuniunii.

„Patrick și cu mine avem amândoi case în Malibu și ne întâlnim deseori în timp ce ne plimbăm. Aflând că Krista vrea să filmăm ceva pe plajă,  mi-a venit ideea să îl invit și pe el. I-am spus,  nu ai vrea să vii și să faci parte din povestirile din acest sezon?”

„Există atât de mult întuneric și am știut că adunarea va fi o mică rază de lumină”, a adăugat ea. „Și așa, cred că am avut aceeași idee, la bază, de a dori să ajutăm oamenii și să aducem un zâmbet pe fața oamenilor. Deci, i-a plăcut ideea și am fost atât de entuziasmați și am avut o minge filmând-o.”

„A fost o ocazie extraordinară de a a spune, bine, ce putem face pentru toți cei care sunt în prima linie? ” a spus Dempsey, care a fondat anterior o fundație în Maine, pentru a ajuta pacienții cu cancer. „Am urmărit ceea ce făcuse Grey dând măști și asigurându-se că oamenii au echipamentul potrivit și atunci m-am gândit ce putem face pentru ca oamenii să se simtă mai bine, pentru a oferi un pic de confort în acest lucru timp de incertitudine și așa a început.”

Un episod sau mai multe?

Iar despre cum a fost întoarcerea la filmări, Dempsey a spus că „întreaga atmosferă s-a schimbat”. „Cu siguranță, a lucra la plajă și a revedea pe toată lumea a fost într-adevăr un proces foarte vindecător, foarte plin de satisfacții și multă distracție”, a spus el. „Și sperăm că acest sentiment trece și ecranul, iar fanii se bucură. Știu că și-au dorit să ne reunim și cred că acest lucru va satisface o mulțime de oameni și, prin speranță, îi va surprinde pe mulți.”

Text Cristina Dudău

Foto Hepta