Ducesa Kate – strălucitoare în ținute etnice pakistaneze

În turneul de cinci zile întreprins împreună cu soțul ei în Pakistan, Kate Middleton, un style icon, a impresionat din nou prin eleganță și prin omagiul discret adus prințesei Diana, reușind să îi emoționeze pe toți cei pe care i-a întâlnit.

Pe toată durata vizitei, Ducesa de Cambridge a combinat tunici viu colorate, cu pantaloni asortați în semn de respect față de portul femeilor autohtone, ținute etnice, uneori cu un mix între modern și tradițional.

La coborârea din avion Kate a optat pentru o ţinută similară cu cea purtată de Prinţesa Diana în 1996, alegând să poarte purtând o rochie turcoaz semnată de Catherine Walker, precum şi o pereche de colanţi în aceeaşi nuanţă, pantofi nude și un clutch asortat.

Ulterior, ducesa Kate s-a schimbat într-un alt kameez shalwar- rochia naţională a ţării – de un albastru regal, cu o broderie spectaculoasă pe decolteu, realizată de designerul pakistanez Maheen Khan. A completat look-ul cu o pereche de pantofi bej cu toc New Look. Optând pentru un minimum de accesorii și un machiaj discret, Kate (37 de ani) a mai purtat cercei de la Zeen și inelul său de logodnă cu safire. William a ales o cămaşă de in albastru deschis, pantaloni negri şi pantofi negri.

În  a treia zi a vizitei în Hindu Kush, provincia Chitral, ducelui și ducesei de Cambridge le-au fost dăruite pălării tradiționale Chitrali în momentul în care au aterizat. Iar Kate a încercat-o imediat pe a ei, la fel ca și prințesa Diana în timpul primei sale vizite în această țară, în 1991. De asemenea, William a primit o haină brodată, iar Kate un șal pufos.

Pentru recepția formală găzduită de Înaltul Comisar britanic Thomas Drew la Monumentul Pakistanului din Islamabad, ducesa de Cambridge a ales o ținută Jenny Packham de culoare verde smarald, strălucitoare, la care a asortat o pereche de sandale cu toc metalic și cercei de la O’Nitaa. Chiar dacă alegerile vestimentare ale Ducelui de Cambridge nu suscită în mod obișnuit multă atenție, de această dată sherwani-ul său tradițional, cu semnătura casei de modă pakistaneze Naushemian a fost subiect de discuție al fanilor pe Twitter.

Conform Vanity Fair, Kate Middleton și-a pregătit ținutele pentru vizita în Pakistan cu ajutorul stilistei Natasha Archer. „Aa stat câteva ore cu Catherine înainte de plecarea Ducesei în turul din Pakistan pentru a combina și a realiza ținute cât mai frumoase și practice. Sunt între una și trei ținute pe zi plănuite pentru fiecare zi, iar în acest fel Ducesa de Cambridge are de unde alege”, a declarat o sursă pentru Vanity Fair.

Text Cristina Dudău

Foto Hepta