Ducii de Sussex au spus Adio! definitiv Casei Regale

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că renunță definitiv la toate îndatoririle lor de membri ai casei regale.

„Ducele şi ducesa de Sussex i-au confirmat majestăţii sale regina că nu vor reveni ca membri cu îndatoriri în cadrul familiei regale”, a anunțat zilele trecute Palatul Buckingham. „Deşi am primit decizia cu tristeţe, ducele şi ducesa vor rămâne în continuare membri mult iubiţi ai familiei regale”, scrie în comunicatul publicat de palatul Buckingham.

Palatul Buckingham a anunţat într-un comunicat pe 19 februarie, că prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai fi membri activi ai familei regale. Cei doi au renunțat să mai fie membri activi ai familiei regale în martie 2020, când s-au mutat în Statele Unite ale Americii și au început să câștige profit din colaborările cu Spotify sau Netflix.

„Ducele și Ducesa de Sussex au confirmat Majestății Sale că nu se vor întoarce ca membri activi ai familiei regale. În urma conversațiilor cu ducele, Regina a confirmat că îndepărtarea de munca familiei regale nu permite continuarea cu responsabilităţile şi îndatoririle care vin odată cu serviciul public. Prin urmare, numirile militare onorifice și patronajele regale deținute de duce și ducesă vor fi returnate Majestății Sale, iar apoi vor fi redistribuite între membrii activi ai familiei regale”, se arată în comunicatul de presă.

“E lipsă de respect față de bunica, Harry!”, ar fi spus William potrivit unei surse din interiorul casei regale, scrie The Times.

Înainte de a anunța că nu își vor relua atribuțiile regale și nici nu se vor întoarce în sânul monarhiei, Meghan și Harry au venit cu o altă veste importantă. Cei doi vor deveni din nou părinți anul acesta. Anunțul a fost făcut la câteva luni după ce Meghan a suferit un avort.

Meghan și Harry locuiesc în prezent în California, SUA, după ce s-au retras din postura de membri superiori ai Familiei Regale, la începutul anului 2020. Cuplul are un fiu, născut în mai 2019, pe nume Archie.

Foto Hepta