Ducii de Sussex renunță la Social Media

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că renunță definitiv la social media, din cauza trolling-ului masiv. 

Meghan Markle a menționat adesea că a făcut față cu greu ostilităților din mediul online și fiind adesea copleșită de valul de ură din social media.  În 2019, aceasta a fost, oficial, cea mai ponegrită personalitate de pe platformele online. ”Mi s-a spus că, în 2019, am fost cea mai trollată persoană din lume, iar urmările de ordin mental și emoțional ale acestui lucru sunt adânci”, a spus ducesa de Sussex.

Astfel, Meghan și Harry nu vor mai crea conturi noi pentru fundația lor, Archewell, și nici nu vor mai avea conturi personale. Se pare că valul de ură îndreptat spre aceștia, mai ales după ce au renunțat la titlul regal, i-a determinat pe cei doi să-și reevalueze prioritățile, iar conturile de social media nu se mai află pe lista lor.

După ce s-au retras din Casa Regala britanică, renunțând astfel la o mulțime de privilegii care veneau odată cu acest statut, ducii de Sussex au rămas și fără contul lor oficial de Instagram, SussexRoyal, unde au peste 10 milioane de urmăritori. Ultima postare pe acest cont a fost făcută publică în martie 2020.  

Photo: Instagram SussexRoyal 

Text: Bettina Cristea