Ducii de Sussex vor să renunţe la titlul regal

Ducii de Sussex, Meghan Markle şi prinţul Harry vor să devină independenţi financiar prin renunţarea la titlul regal pentru a duce o viaţă normală.

Cei doi au anunţat pe Instagram, după luni de discuţii, că: “Intenţionăm să ne retragem din postura de membrii seniori ai Familiei Regale și să muncim pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar, în timp ce vom continua să sprijinim necondiționat pe Majestatea Sa Regina”.

Cei doi se bucură de susţinerea britanicilor în dorinţa lor de a se muta în Canada şi de a veni din când în când la Londra. „Avem acum în plan să ne împărţim timpul între Regatul Unit şi America de Nord, continuând să ne onorăm datoria faţă de Regină, Commonwealth şi patronajele noastre.

Această balanță geografică ne va permite să ne creștem fiul în spiritul aprecierii tradițiilor regale în care s-a născut, în timp ce va aduce familiei noastre spațiul necesar pentru a ne concentra pe noul capitol, inclusiv lansarea unei noi entități caritabile”, mărturisesc cei doi pe contul de socializare.

https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/?utm_source=ig_embed

Anunţul că Prinţul Harry şi ducesa Megan Markle renunţă la rangul de membri „seniori” ai familiei regale a provocat reacţii diverse printre internauţi. Aceştia au declanşat un val de glume şi de postări răutăcioase pe internet, inventând cuvinte precum “Megxit”, devenind cel mai popular cuvânt de pe Twitter.

La scurt timp de la aflarea veştii, „The Daily Show” a anunţat că este în căutare de noi angajaţi care: „…trebuie să vorbească o engleză impecabilă, să fie pricepuţi la făcutul cu mâna, să fi participat la cel puţin două nunţi la care se poarte săbii, să aibă peste doi ani de experienţă ca membrii ai Familiei Regale şi să poată pune la dispoziţie un castel pentru petreceri.”